Prima pagină » Actualitate » Alexandru Rafila, despre valul șase COVID-19: „Absolut, nu vom avea un lockdown”
Alexandru Rafila, despre valul șase COVID-19: „Absolut, nu vom avea un lockdown”

Alexandru Rafila, despre valul șase COVID-19: „Absolut, nu vom avea un lockdown”

27 iul. 2022, 22:46,
în Actualitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, la Antena 3, măsurile pe care le ia în considerare pentru valul șase al pandemiei de COVID-19. Întrebat dacă ia în considerare situația unui lockdown, Rafila a transmis că acest lucru este puțin probabil.

„În Franța au aproape 200.000 de cazuri pe zi și singura restricție este utilizarea, în anumite spații închise și transportul în comun, a măștii.

Nu cred, în niciun fel, și e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situația unui lockdown în România, sau a unor restricții care să limiteze activitatea economică și socială.

Aceste valuri COVID-19, care probabil vor mai continua cu o anumită intensitate, pe care nu avem de unde să o cunoaștem în momentul de față, vor fi valuri de infecție, de obicei banală, și care nu va mai pune în pericol sistemul de sănătate, spitalele. Dar, ca să nu se întâmple lucrul ăsta, trebuie să lucrăm susținut, pe viitor, să construim un sistem de asistență medicală ambulatorie, de bună calitate”, a mai precizat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Alexandru Rafila, anunț pentru părinți

În același interviu, Rafila a anunțat că în București, acolo sunt cei mai mulți copii infectați cu noul coronavirus, au fost deschise centre ambulatorii pentru copii.

„Trebuie să putem să asigurăm asistența medicală în spitale sau asistenţa ambulatorie, fie că vorbim de pacienți COVID sau de cei care au nevoie de alte specializări. (…)

Este o proporţie mai mare de copii, avem cam 20% persoane sub 18 ani. (…) Sunt şase copii din 600 la Terapie Intensivă.

Din fericire, nu am avut niciun deces”, a spus Rafila.

Ministerul Sănătăţii: Aproape 10.000 de cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore

9.802 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.551 mai puţine faţă de ziua anterioară, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Conform ministerului, 1.900 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală. Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în Bucureşti – 2.197 şi în judeţele Cluj – 612, Timiş – 457, Prahova – 442, Sibiu – 431, Ilfov – 421, Braşov – 419, potrivit Agerpres.

Cea mai mare incidenţă este în Bucureşti – 7,5, urmată de judeţele Cluj – 5.95, Ilfov – 5,33, Constanţa – 4,79, Braşov – 4,54.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *