Prima pagină » Actualitate » Alexandru Rafila, detalii despre testarea împotriva COVID-19 din România
Alexandru Rafila, detalii despre testarea împotriva COVID-19 din România

Alexandru Rafila, detalii despre testarea împotriva COVID-19 din România

31 ian. 2022, 14:25,
BZI.ro, în Actualitate

După ce Raed Arafat a anunțat faptul că va exista o singură regulă de intrare în România pentru cetățeni, turiști, indiferent de rata de incidență din alte state, Alexandru Rafila susține o conferință de presă în care vorbește și despre certificatul verde.

Vă aducem aminte faptul că Raed Arafat a arătat faptul că vor fi trei variante de intrare în România, fără a fi introduse în carantină, a persoanelor. Vorbim despre testare, vaccinare dar și trecerea prin boală.

Ce spune Alexandru Rafila despre testarea împotriva COVID-19 din România

Alexandru Rafila a vorbit despre deschiderea centrelor de ajutor pentru persoanele vaccinate dar și despre rolul medicilor de familie. Acesta a arătat faptul că medicii de familie trebuie să fie mai deschiși propunerii de testare în cabinete mai ales în condițiile în care a fost majorat, cu 22% a ajutoarelor bănești către medicina de familie. Ministrul susține că centrele pentru confirmații cu COVID-19 sunt esențiale pentru tratarea bolnavi din punct de vedere biologic și radiologic. În aceste centre, pacienții pot primi tratament antiviral gratuit.

Ne dorim ca să existe acces la aceste centre. Este extrem de important pentru că aici pot fi evaluate din punct de vedere biologic, radiologic. Pot primi tratament antiviral gratuit, dacă sunt recomandări. A început domnul profesor Crâstoiu despre un subiect. Așa cum ne pregătim la nivelul spitalelor să trecem cu bine peste această lună, cred că, și fac un apel la medicii de familie, către organizațiile profesionale ale medicilor de familie, să înțeleagă că este vorba despre un parteneriat în folosul comunității. Sunt încheiate 3800 de contracte, dacă ajungem ca fiecare cabinet să testeze în fiecare zi, ar fi un câștig. Sunt în medie două teste pe zi per cabinet. Împreună cu CNSAS suma alocată cabinetelor va crește cu 22%. Așteptăm ca și ei să răspundă afirmativ.

Centrele de testare sunt deschise în cursul săptămânii dar și în weekend.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *