Prima pagină » National » Alexandru Rafila, despre înmulțirea infecțiilor Covid: „Există dovezi știintifice că vaccinul nu oprește transmiterea”
Alexandru Rafila, despre înmulțirea infecțiilor Covid: „Există dovezi știintifice că vaccinul nu oprește transmiterea

Alexandru Rafila, despre înmulțirea infecțiilor Covid: „Există dovezi știintifice că vaccinul nu oprește transmiterea”

02 aug. 2022, 20:21,
în National

După ce numărul cazurilor COVID-19 s-au dublat față de ziua precedentă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că autoritățile nu discută despre reintroducerea vreunei restricții pentru populație.

„Nu avem în analiză vreo măsură restrictivă”, a afirmat Rafila.

Întrebat dacă școlile modul în care se vor deschide și vor funcționa normal, Alexandru Rafila a spus că lucrurile o să decurgă normal.

„Absolut, absolut. Asta este asteptarea noastra. Plus ca la ministerul Educației nu e un ministru dispus sa puna in pericol dezvoltarea copiilor”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Cred ca obligativitatea măstii în această perioadă e dificil de implementat”

Ministrul Sănătății a precizat că face doar o recomandare ca românii să poarte masca de protecție în spațiile închise și în special în mijloacele de transport în comun, acestea din urma fiind cele mai periculoase locuri într-o pandemie.

„Cred ca obligativitatea măstii în această perioadă e dificil de implementat și oamenii chiar dacă ar purta, ar purta-o incorect”, a adăugat el.

Cât despre creșterea numărului de cazuri de persoane infectate cu COVID, ministrul Sănătății a spus că această creștere nu este neașteptată, mai ales că săptamâna trecută au fost peste 12.000 de cazuri.

„Cresterea nu e neașteptată. Am avut săptamâna trecută, marti, peste 12.000 de cazuri, deci saptamana asta am avut ceva mai puține cazuri fața de martea trecuta. Avem o speranță, dublată și de cifre, să considerăm că a încetinit creșterea. Se produce creștere, dar mai lent. O să avem o imagine mai aproape de adevăr la începutul săptămânii viitoare”, a explicat ministrul.

Ministrul Sănătății: „Există dovezi știintifice că vaccinul nu oprește transmiterea”

Ministrul Sănătății a mărturisit că există dovezi stiintifice ca vaccinul nu oprește transmiterea, dar se vorbește despre un nou vaccin pe care România îl va cumpăra.

„Există dovezi stiintifice ca vaccinul nu oprește transmiterea. Avem obligația să revitalizăm vaccinarea, dar cu un vaccin care își dovedește eficacitatea în stoparea transmisibilității”, a adăugat acesta.

Potrivit acestuia, noul vaccin va fi gata „probabil în octombrie” și România îl va cumpăra.

Legat de numărul bolnavilor COVID care au murit, ministrul a afirmat: „Noi suntem martorii infectiilor de acum 3 saptamani, dar nu sunt decese comparabile cu valul al patrulea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *