Prima pagină » Coronavirus » Alexandru Rafila, despre coronavirus. Câţi ani durează să ne imunizăm de coronavirus
Alexandru Rafila, despre coronavirus. Câţi ani durează să ne imunizăm de coronavirus

Alexandru Rafila, despre coronavirus. Câţi ani durează să ne imunizăm de coronavirus

21 aug. 2020, 10:22,
în Coronavirus

Alexandru Rafila a spus că noul coronavirus nu o să dispară nici după cel de-al doilea val. Președintele Societății Române de Microbiologie susţine că suntem obligaţi să trăim cu acest virus în anii următori. Soluţia văzută de acesta este găsirea unui vaccin viabil.

Pentru ca populaţia să atingă o imunizare naturală ar fi necesari 15 ani, în opinia lui Rafila.

„Virusul nu dispare după al doilea val. Oamenii trebuie să înțeleagă că vom trăi cu acest virus în anii următori”, a declarat Alexandru Rafila joi seară la Digi24.

Alexandru Rafila, despre coronavirus

Alexandru Rafila considera că doar cu un vaccin putem scăpa de coronavirus.

„Vaccinul va opri răspândirea, dar boala va reizbucni, vor apărea focare ici și colo”, însă ele vor putea fi controlate mult mai ușor, a mai explicat specialistul.

Când o să revenim la o viaţă normală

Odată cu apariţia unui vaccin viabil vom reveni la o viaţă normală, chiar şi fără mască, nu după încetarea stării de urgență sau de alertă, mai spune președintele Societății Române de Microbiologie

„Oamenii au înțeles că după starea de urgență se întorc la normal. Și s-au relaxat, și apoi au apărut acele creșteri de cazuri. Vaccinul ne va permite să ne relaxăm comportamental”, a mai afirmat Rafila.

Alexandru Rafila a spus că noul coronavirus nu o să dispară

Rafila a explicat că datele preliminare ale studiului de prevalență arată că gradul de răspândire a noului coronavirus la populația din România este în 2% și 2,5%. Acest lucru înseamnă că aproximativ 500.000 de români au contractat deja virusul.

În acest ritm, un milion de români s-ar infecta într-un an și ar dura aproximativ 15 ani până când trei sferturi din populație ar contacta virusul și s-ar imuniza pe cale naturală.

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre obligativitatea copiilor de a purta mască

Alexandru Rafila susţine faptul că purtatul măştii este ideal, dacă poate fi aplicată măsura. Măsurile pot părea ideale, dar trebuie gândit gradul de aplicatibilitate. Conform aceluiaşi medic, se pot găsi măsuri alternative cum ar fi vizierele

”Am văzut proiectul de ordin. Copiii vor purta mască la școală. Separatoare, mască… Știți care este problema? Măsurile pot să pară ideale. Întotdeauna când iei o măsură trebuie să te gândești și să evaluezi care este gradul de aplicabilitate. Măsurile sunt bune, dacă ele sunt aplicabile.

Alternative întotdeauna există… Sunt vizierele acelea, de exemplu, care cred că le-ar plăcea copiilor și ar putea fi folosite la un moment dat. Ar fi o chestiune atractivă pentru copii, așa cum personalizarea măștilor cred că ar fi foarte importantă. Pentru că un copil, știți cum este… O mască chirurgicală nu-i foarte rezistentă, că dacă tragi de două ori de ea se rupe. Și atunci dacă folosești măști textile, refolosibile, e foarte bine, dar trebuie să le personalizezi, să fie atrași de culorile sau de desenele măștii”, spune Alexandru Rafila.

În continuarea intervenţiei, medicul Alexandru Rafila considera faptul că măştile trebuie să fie adaptate dimensiunii copiilor. O mască ce este mai mare nu poate proteja pe copil în mod eficient:

”Masca chirurgicală la un copil este uneori mare, ele trebuie luate pentru dimensiunea copiilor. Îmi arătați aici o mască la un copil, pe care nu-l protejează aproape deloc. Masca este foarte largă, aerul intră și iese prin lateral foare mult, iar această mască nu este utilă copilului. Și nu este utilă nici celor care intră în contact cu acest copil. Pentru că este o mască mare.

Trebuie măști adaptate vârstei copilului și mărimii craniului copilului. Pentru că dacă folosim măști pentru adulți la copii de clasa I, ele vor fi inutile. Ele trebuie adaptate. Ori, o mască refolosibilă se poate realiza la dimensiuni”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *