Prima pagină » Actualitate » Alexandru Rafila, declaraţii la votul în Parlament: „Situaţia în care ne găsim e fără precedent. PSD va vota împotriva unui astfel de cabinet” – VIDEO
Alexandru Rafila, declaraţii la votul în Parlament: „Situaţia în care ne găsim e fără precedent. PSD va vota împotriva unui astfel de cabinet” - VIDEO

Alexandru Rafila, declaraţii la votul în Parlament: „Situaţia în care ne găsim e fără precedent. PSD va vota împotriva unui astfel de cabinet” – VIDEO

20 oct. 2021, 10:57,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Medicul Alexandru Rafila face în aceste momente declaraţii de presă la votul în Parlament a Guvernului. Fostul reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că situaţia actuală este una fără precedent, iar fostul ministru al Sănătăţii nu şi-a asumat nicio responsabilitate.

”A fost un discurs perfect, ideal, care ne duce într-o poziție în care să credem pentru un moment că sunt lucruri care s-ar putea întâmpla în România, dar nu putem să nu ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în trecut. Cu siguranță cu toții ne dorim încheierea crizei sanitare, încheierea crizei politice. Haideți să vedem ce s-a întâmplat în acest an care a trecut. Criza de sănătate a afectat România cel mai mult dintre țările UE. Ministerul Sănătății a fost condus de USR. Pregătirile pentru valul 4 nu au fost realizate, pregătirile în spitale au fost minimale. Noi ne găsim în situația în care avem peste 18.000 de cazuri pe zi, peste 500 de morți și ieri nu am auzit de la doamna Mihăilă să-și asume responabilitatea.

Îmi aduc aminte ce s-a întâmplat și la începutul crizei sanitare, încercarea lui Vlad Voiculescu de a decredibiliza. Mai mult, în 2016, când domnul Cioloș era prim-ministru și Vlad Voiculescu era ministrul Sănătății s-a încercat decredibilizarea sistemului medical. Mă gândesc că domnul Dacian Cioloș, care dorește să devină șeful unui Guvern de tranziție, a creat acest discurs pentru ca parlamentarii să renunțe la responsabilitatea politică, dar nu putem continua cu acești oameni, care au dovedit că nu știu să gestioneze această situație de criză. Cred că în această perioadă, dacă continuăm cu aceeași oameni vom supune poporul român unui experiment nefericit. Cu siguranță PSD va vota împotriva unui Guvern care să pună în pericol întreaga societate românească”, a transmis dr. Alexandru Rafila.

Dacian Cioloș cere votul Parlamentului pentru Guvernul său

Dacian Cioloș, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a transmis că în momentul actual că România se află într-o criză profundă, iar pandemia nu este o glumă. În acest context, românii au nevoie de un Guvern învestit pentru a rezolva această „imensă tragedie”.

„Vreau să accentuez cuvântul împreună. Indiferent de rezultatul votului, rezultatele bune s-au proaste le vom împărţi cu cetăţenii României. Suntem într-o criză profundă, din acest motiv aş dori ca această şedinţă să nu fie contentrată pe declaraţii politice. Sunt aici pentru a-mi asuma a ceea ce poate fi făcut. Sunt aici pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor acestei ţări. Dumneavoastră sunteţi acum, aici, puterea şi dorinţa cetăţenilor acestei ţări. Trebuie să înţelegem uriaşa responsabilitate care stă pe umerii noştri. Pandemia este o imensă tragedie, pierderea acestor vieţi. Pandemia nu este o glumă, nu este imaginară şi nu este o luptă politică. În discursul meu de astăzi nu intenţionez să fac un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii şi nu ne permitem să fim superficiali. Le mulţumesc tuturor romanilor care luptă în aceste momente. Vreau să le mulţumesc medicilor, cadrelor didactice”, a transmis Dacian Cioloș, în Parlament.

Miniștrii propuși în Guvernul Cioloș au primit aviz negativ pe bandă rulantă

Ieri, 19 octombrie 2021, miniștrii propuși în Guvernul Cioloș 2 au intrat la audieri in Parlamentul României. Programul a fost stabilit, iar votul pentru noul Cabinet se dă astăzi, 20 octombrie 2021.

Reamintim faptul că toți au primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *