Prima pagină » Actualitate » Alexandru Rafila consideră că învăţământul online poate afecta copiii

Alexandru Rafila consideră că învăţământul online poate afecta copiii

03 sept. 2020, 20:04,
George Cristian, în Actualitate

Cunoscutul medic, Alexandru Rafila, considera că învăţământul online poate afecta copiii. Reprezentantul României în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este de părere că elevii nu pot învăţa tot timpul online şi ca îndepărtarea de la scoala fizică poate diminua integritatea socială.

Învăţământul online poate afecta copiii, consideră medicul Alexandru Rafila

Conform unei declaraţii de presă, medicul Alexandru Rafila este de părere că mersul la scoala este eficient şi ca învăţământul online permanent poate avea un efect negativ asupra elevilor. În contextul actual al pandemiei de COVID-19, Rafila îi sfătuieşte pe oficiali să nu renunţe definitiv la ideea de a trimite copiii la şcoală.

În pofida faptului că unii copii vor avea forme uşoare de COVID-19 sau chiar asimtopatice, reprezentantul României la OMS nu considera acest lucru ca fiind un impediment. Totuşi, medicul crede că şcoala online ar trebui să fie obligatorie pentru cei care au alte tipuri de afecţiuni, care prezintă comorbilitati cum ar fi diabetu. Aceştia, în viziunea medicului, pot face forme grave a virusului din Wuhan.

„Lucrurile trebuie făcute astfel încât să se evite. Îndepărtarea de şcoală timp îndelungat poate să ducă la modificări comportamentale, poate să diminueze capacitatea de integrare socială a acestor copii atunci când vor creşte. Şcoala este locul în care copiii îşi formează personalitatea, nu dobândesc doar cunoştinţe. Boala se poate transmite în mediul şcolar dar copiii fac forme uşoare ale bolii, sau fac forme pe care le numim inaparente, adică sunt asimptomatici, şi atunci grija cea mare trebuie acordată copiilor din categorii speciale, care au anumite afecţiuni, sau cadrelor didactice care au anumite boli cronice. Şcoala online trebuie să fie complementară activităţilor de şcoală clasică, ce presupune interacţiunea între copii, interacţiunea acestora cu educatorii lor, cu învăţătorii sau cu profesorii”, a declarat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Copiii trebuie să poarte mască la școală, consideră Rafila

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a vorbit despre pericolul la care sunt supuși elevii la școală și a recomandat ca aceștia să poarte mască realizată din material textil. De asemenea, acesta recomandă ca personalul medical să poarte mască medicală ținând cont de faptul că intră în contact cu toți elevii.

”Cred că utilizarea măştii textile este recomandată pentru copiii sănătoşi, masca medicală este recomandată pentru copiii care au alte afecţiuni cronice, care le-ar putea pune în pericol sănătatea, pentru că ei ar putea să facă infecţii care să se complice. Masca textilă este mai uşor de purtat, este mai simpatică dacă o facem adaptată şcolii, adaptată copiilor, cred că este o foarte bună soluţie, iar profesorii este bine să poarte o mască medicală pentru că ei sunt într-un fel mai expuşi, deoarece interacţionează cu toţii copiii dintr-o clasă”, a explicat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „În toate ţările unde activităţile şcolare au reînceput a existat o creştere a numărului de cazuri”

Alexandru Rafila a menționat că ar trebui să ne așteptăm la o creștere a cazurilor de infecție cu noul coronavirus însă consideră că este esențial să ne păstrăm controlul, pentru că riscăm să avem parte de ”o toamnă furtunoasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *