Prima pagină » Actualitate » Alexandru Rafila anunță vârful valului de COVID, Omicron: În cel mai pesimist scenariu
Alexandru Rafila anunță vârful valului de COVID, Omicron: În cel mai pesimist scenariu

Alexandru Rafila anunță vârful valului de COVID, Omicron: În cel mai pesimist scenariu

04 iul. 2022, 13:32, 3 ,
în Actualitate

Alexandru Rafrila a anunțat când va fi vârful valului de COVID-19, Omicron. Ministrul Sănătății transmite că sunt mai multe scenarii pe care Ministerul le ia în calcul și că putem ajunge la mii de cazuri de infectări zilnice.

Asta în condiţiile în care numărul pacienților infectați a început din nou să crească la Iași dar şi în mai toată țara. În conferinţa de presă, Alexandru Rafila a mai spus şi despre faptul că purtarea măștii este doar o recomandare, dar este de dorit pentru a evita infectarea.

Alexandru Rafila, despre vârful valului de COVID-19, Omicron

Alexandru Rafila a vorbit, în conferința de presă, despre vârful valului de COVID-19, Omicron și despre faptul că autoritățile statului au două scenarii de luat în calcul. Unul dintre scenarii este pesimist, celălalt este mai optimist. Așadar, conform scenariului pesimist, vârful valului ar putea fi atins în septembrie, moment în care vom avea peste 10.000 de cazuri de infectări zilnice:

Estimăm o creștere. Avem două scenarii, pentru perioada următoare. Unul este în care vârful acestui minival, sau val, va fi în august, 6-7, iar cea dea doua variantă, mai puțin optimistă, în septembrie cu 10.000 de cazuri pe zi. Din ceea ce am citit pentru alte state, prezumția pentru val va fi pentru luna iulie. Un scenariu rezonabil va fi între 14-16 august, dar aceste scenarii sunt pur informative pentru că nimeni nu poate prezice ce se întâmplă. Este un virus care și-a modificat transmisibilitatea. O să vă spun cea am făcut noi.

O persoană care are simptome COVID-19 trebuie să se testeze, vom repune în funcționare centrele de testare. Fie merg la un centru de evaluare, fie rămân sub supravegherea medicului de familie. Dacă situația este gravă se va prezenta la spital. a explicat Alexandru Rafila.

Acesta a menţionat faptul că în aceste momente avem o rată de pozitivare de aproximativ 7%, asta în condiţiile în care în plin val rata de pozitivare era de 25-30%, iar într-o perioadă fără val, raţă era de aproximativ 1%.

Suntem obligați să purtăm mască de protecție?

În cadrul conferinței de presă, Alexandru Rafila a oferit și câteva recomandări. Ministrul Sănătății a punctat că purtarea măștilor de protecție nu este obligatorie, dar este o recomandare de care ar trebui să ținem cont dacă dorim să avem un concediu fără incidente. Ministrul a punctat faptul că numărul de decese rămâne mic, chiar dacă procentul de infectări a crescut în mod considerabil. La această dată, România înregistrează 16 decese pe săptămână. O altă problemă abordată de oficial a fost situația stocurilor de medicamente. Rafila a dat asigurări că unitățile medicale au toate antiviralele de care au nevoie:

Utilizarea măștii este recomandare, nimeni nu impune această măsură. Este ideal să o folosim pentru a avea o vară cu concedii. Evitarea aglomerației, igienizarea mâinilor, igienizarea mijloacelor de transport în comun. Încă un lucru foarte important este asigurarea spațiilor publice. Este una dintre cele mai bune măsuri și nu costă nimic. Apropo de ceea ce am făcut astăzi, noi am contactat DSP-urile pentru pregătirea unei eventuale creșteri a numărului de cazuri, am făcut o teleconferință încât să asigurăm condițiile pentru spitalizarea persoanelor infectate, indiferent de patologie. a explicat ministrul.

Așadar, vom vedea când va veni vârful valului de COVID și dacă autoritățile române vor fi luate prin surprindere, așa cum ne-am obișnuit în precedentele valuri de infectări.

Comentarii
  • A inceput propaganda prapastioasa????/ Cu gura lui a spus ca Romania are cateva milioane de doze de vaccin care expira si trebuie gasita o solutie si ca UE va mai trimite alte cateva milioane. Nu se face altceva decat a se urma cardul de mulgatori ai UE, propagandu-se iar si iar prostiile cu parintii, bunicii, etc. Sa se spuna clar cati dintre acesti infecctati nu au facut dozele, de ce vaccinul nu iti ofera imunitate, etc. Erati mai vertical domnule doctor

  • Mai sunt si astia care umbla de pe acum cu botnita trasa pana pe sub ochi. Unu’ a zis ca-i frica de variloa lu’ maimutz. I-am zis ca bine face poarta masca pe bot , ca tot s-a demonstrat ca se ia prin sperma.

  • Trebuie dat foc la toti astia de promoveaza iar covidul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *