Prima pagină » Actualitate » Alexandru Rafila anunță eliminarea restricțiilor din România
Alexandru Rafila anunță eliminarea restricțiilor din România

Alexandru Rafila anunță eliminarea restricțiilor din România

07 feb. 2022, 08:52,
în Actualitate

Într-o intervenție publică la un post de televiziune, Alexandru Rafila a anunțat eliminarea restricțiilor din România. Ministrul Sănătății a afirmat că este vorba despre o ipoteză de lucră dar că autoritățile statului iau în calcul varianta în care, din aprilie, românii să revină la o viață normală.

Nu este singura dată când ministrul a făcut aceste declaraţii în contextul în care tot mai multe țări din Uniunea Europeană, și nu numai, au renunțat parțial, său integral la restricțiile împotriva COVID-19.

Alexandru Rafila anunță eliminarea restricțiilor din România

Într-o emisiune la un post de televiziune, Alexandru Rafila a avansat data la care vor fi eliminate restricțiile din România. Ministrul Sănătății este de părere că din lună martie spectacolele se vor desfășura la o capacitate de 50%, iar din aprilie românii nu vor mai avea parte de restricțiile generate de pandemia de COVID-19:

Odată cu luna aprilie probabil că o să ajungem într-o situație de normalitate în care participarea să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez măcar o rezervă, pentru că, deși pot face estimări, nu am certitudini. Prefer să fiu mai rezervat. Dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală. Va însemna și fără certificat în spațiile publice.

La nivel european trebuie să ne supunem reglementărilor UE”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3, citat de digi24.ro.

Starea de alertă nu ar mai trebui prelungită din martie

Pe de altă parte, ministrul a menţionat faptul că starea de alertă nu ar mai trebui să fie necesară din lună martie și că nu vor mai fi luate măsuri care să afecteze viața economică din țară,

„Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată și nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viața economică și socială și trebuie să ne pregătim pentru acest lucru. a precizat Alexandru Rafila când a anunțat eliminarea restricțiilor din România.

Raed Arafat a anunțat eliminarea a mai multor restricții

În altă ordine de idei, recent, Raed Arafat a anunțat eliminarea mai multor restricții de călătorie. Vorbim despre eliminarea listelor cu statele în raport cu incidența, listele cu țările catalogate roșii, galbene sau verzi. Secretarul de stat în MAI a menționat faptul că toți cei care vor să călătorească în țară vor avea doar trei variante prin care vor putea evita carantina și anume, testare cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în țară, vaccinare, dar și trecerea prin boală la un interval maxim de 180 de zile:

(…) De astăzi (n.red. 31 ianuarie 2022), nu vom mai reveni cu lista țărilor. Va fi o regulă generală care se va aplica la toţi, indiferent din ce tară vin. Regulile vor fi discutate cu specialiști. Astfel, prin măsurile adoptate și aprobate, se elimină terminologia statelor aflate la o anumită culoare. O să fie o regulă generală: Se instituie măsura de carantină de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România care nu pot atesta testarea negativă PCR, vaccinare și trecerea prin boală. (…) explica Raed Arafat.

Așadar, odată cu anunțul lui Alexandru Rafila referitor la eliminarea restricțiilor din România, CNSU a mai luat hotărârea de a permite nevaccinaților accesul în mall, dacă aceștia se duc la supermarket.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *