Prima pagină » Actualitate » Alexandru Petrescu, fostul ministru al Economiei, lansează acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban
Alexandru Petrescu, fostul ministru al Economiei, lansează acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban

Alexandru Petrescu, fostul ministru al Economiei, lansează acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban

26 aug. 2020, 14:30,
George Cristian, în Actualitate

Fostul ministru al Economiei, Alexandru Petrecu, lansează acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, fostul ministrul în Guvernul Grindeanu considera că toate pregătirile pentru o relansare a economiei din România sunt simple proiecte puse pe o hârtie, fără nimic concret.

Alexandru Petrescu, fostul ministru al Economiei, lansează acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban

În postarea publicată pe o reţea de socializare, fostul ministru considera că planurile făcute de Guvernul Orban sunt doar simple proiecte pe hârtie. Şedinţele de Guvern duc în derizoriu activitatea guvernamentală mai ales din prisma faptului că în cadrul acestora, miniştrii se felicita intre. Conform lui Petrescu, fondurile promise de Guvernul Orban pentru IMM-urile afectate de criză generată de pandemia de COVID-19 au rămas doar la stadiul de promisiuni pentru că încă se află sub consultare publică.

„Fondurile de la Guvern pentru redresarea economiei – simple proiecţii pe hârtie. Şedinţele de guvern, cu scenetele de rigoare, în care premierul şi miniştrii se gratulează între ei la începutul şedinţei, duc în derizoriu acţiunea guvernamentală şi ne arată ca actuala guvernare liberală a pierdut orice contact cu realitatea economică şi socială a României de astăzi.

Mult aşteptatele fonduri promise de Guvernul Orban pentru a sprijini IMM-urilor afectate de criză economică generată de pandemie, sub forma unor diferite granturi (fie pentru capital de lucru, fie pentru investiţii, fie pentru digitalizare) au rămas doar simple propuneri scrise în proiecte de ordonanţă – unele adoptate în Guvern, altele încă în stadiul de consultare publică.” menţionează fostul ministru al Economiei, Alexandru Petrescu.

Planul naţional care prevede atragerea a zeci de miliarde de euro este o foaie goală

În altă ordine de idei, fostul ministru atrage atenţia că, în aceste momente, Planul Naţional de Rezilienta şi Redresare, plan care ar trebui elaborat de Guvern până în octombrie 2020, este inexistent mai ales din cauza faptului că Guvernul PNL nu îşi cunoaşte priorităţile. Planul ar prevedea atragerea, pentru România, a minim 31 de miliarde de euro. Totuşi, primarii şi preşedinţii de consilii judeţene sunt amăgiţi în scop electoral cu alocări de fonduri europene pentru pregătirea şi derularea proiectelor prinse în finanţarea din 2021-2027:

” Planul Naţional de Rezilienta şi Redresare pe care România trebuie să-l elaboreze până în luna octombrie 2020, pentru a putea atrage cei aprox 31 mld euro repartizaţi României prin Mecanismul de redresare şi rezilienta ( aproximativ 14 mld euro granturi şi 17 mld euro împrumuturi) este încă o foaie goală pe care nimeni nu a aşternut nimic, Guvernul Orban necunoscându-şi priorităţile pentru ieşirea din criză.

Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene sunt momiţi, în scop electoral, cu alocări de fonduri europene pentru pregătirea proiectelor de investiţii care urmează a fi finanţate în perioada 2021-2027, dar şi acestea sunt doar pe hârtie, prevăzute în proiecte de ordonanţe care propun mecanisme greoaie şi îndelungate de implementare

În context, moţiunea de cenzură devine un act de responsabilitate, un demers obligatoriu de a pune capăt existenţei unui guvern liberal nehotărât care ne-a obişnuit, de la o şedinţă de guvern la alta, că hotărăşte că vă hotăra”, a scris Alexandru Petrescu în postarea de pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *