Prima pagină » Local » Alexandru Muraru, despre urmările războiului: ,,Ancheta va viza inclusiv membrii Consiliului de Stat al Federației Ruse!”

Alexandru Muraru, despre urmările războiului: ,,Ancheta va viza inclusiv membrii Consiliului de Stat al Federației Ruse!”

04 mart. 2022, 08:00,
Livia Zăbrăuțanu, în Local

Războiul din Ucraina va lăsa puternice urme în viețile oamenilor care au fost nevoiți să-și lase lucrurile materiale în urmă pentru a-și salva viețile; găuri în economiile țărilor afectate și majore întâmplări care vor fi relatate în istoria de peste zeci de ani.

Deputatul ieșean Alexandru Muraru vorbește despre consecințele pe care le vor suporta forțele armate care au declanșat masacrul din Ucraina și care va fi deznodământul poveștii care seacă țara de viață.

Istoria arată faptul că niciunul dintre marii dictatori ai lumii nu a scăpat de consecințele anchetelor și proceselor de la Curtea Penală Internațională, de la Haga. Muraru consideră că războiul din Ucraina va avea urmări foarte serioase în carierele celor care au declanșat lupta politică dintre cele două țări.

un copil care plange

Copii sunt printer principalele victim ale măcelului sângeros iscat în ultimele zile

140 de state militează pentru pace în Ucraina

colaj cu o persoana care sta in genunchi

Zile la rând, cetățenii ruși au militat pentru pace și încheierea războiului

Conform deputatului PNL Alexandru Muraru, peste 140 de state din 193 au susținut rezoluția ONU pentru a opri orice agresiune împotriva Ucrainei, acesta declarând faptul că previziunile lui Joe Biden făcute în urmă cu un an sunt adevărate, deși acesta fusese judecat pentru sinceritatea sa tranșantă de la acel moment.

,,În martie 2021, președintele american Joe Biden era întrebat într-un interviu la CNN dacă Vladimir Putin este un criminal și a răspuns direct «I think Putin is a killer» (n.r. – Cred că Putin este un criminal). Foarte multă lume l-a criticat pentru lipsa de tact și la fel de multă lume l-a privit măcar circumspect. Din nefericire, declarația lui Joe Biden era valabilă și atunci, iar astăzi o știm atât de bine după ce mania militaristă a lui Putin s-a dezlănțuit asupra Ucrainei”, precizează deputatul ieșean Alexandru Muraru.

Situația dintre cele două țări aflate în conflict, trezește panică și în rândul locuitorilor din România, aceștia așteptând în fiecare clipă următoarea mișcare pe care o va face președintele rus.

Alexandru Muraru, politician și politolog, specializat în problematica memoriei, istoriei Holocaustului și comunismului, vorbește despre care vor fi urmările pe care le vor confrunta mai marii Rusiei după încheierea războiului.

,,Ancheta va viza inclusiv membrii Consiliului de Stat al Federației Ruse, care au participat la luarea deciziei pentru așa-zisa operațiune militară. Practic, nu doar Vladimir Putin, ci și înalți oficiali de la Kremlin, responsabili politici și militar nu se vor putea ascunde niciodată, vor fi urmăriți pentru tot restul vieții și eu am convingerea că mulți dintre aceștia vor primi pedepse cu încarcerarea”, susține Alexandru Muraru.

persoane pe front

Războiul dintre cele două țări a provocat mari daune elementelor de infrastructură din Ucraina

Și rușii vor fi afectați de urmările războiului

 o camera plina cu persoane

Femeile rămase singure alături de copiii lor locuiesc în momentul de față în diferite centre

Lupta dintre cele două țări continuă de mai mult de o săptămână, victimele războiului fiind atât copiii rămâși fără părinți, cât și sutele de oameni din ambele armate care și-au găsit sfârșitul pe frontul de luptă.

În secolul 21 părea că un conflict poate fi rezolvat rezonabil, prin discuții și tratate de pace, dar ziua de azi ne arată că mai multe vieți au fost curmate pentru ,,pace” în ultimele zile. Marile puteri ale lumii și-au manifestat dorința de a exclude Rusia de la orice fel de activitate sau competiție, urmările războiului afectând viețile cetățenilor ruși care au militat pentru pace pe străzile din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *