Prima pagină » Local » Alexandru Giosu, acuzat de înșelătorie prin intermediul Internetului: trimite aparatură veche sau stricată în locul electrocasnicelor promise!

Alexandru Giosu, acuzat de înșelătorie prin intermediul Internetului: trimite aparatură veche sau stricată în locul electrocasnicelor promise!

08 mart. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu în Local

Un tânăr care, de ceva timp, face comerț pe Internet este acuzat acum de mai multe persoane de înșelătorie. Aceștia spun că sunt induși în eroare cu poze cu electrocasnice noi, moderne și primesc de fapt altele vechi și nefuncționale. Potrivit reclamanților, când este contactat de victime, acesta le blochează și își schimbă numele de utilizator pe rețelele de socializare

Alexandru Giosu este un tânăr care, de ceva timp, face comerț pe internet și este acuzat de mai multe persoane de înșelătorie. Aceștia spun că sunt induși în eroare cu poze cu electrocasnice noi, moderne, și primesc de fapt altele vechi și nefuncționale. Când este contactat de victime, acesta le blochează și își schimbă numele de utilizator în social media.

Cristina Curiță este una dintre persoanele care îl acuză pe acest individ de înșelătorie. Ea spune că a comandat o tabletă Samsung în stare bună și fără niciun defect, însă a primit o tabletă LG, cu display-ul stricat. Pe baza conversațiilor anterioare, aceasta a încercat, ulterior, să discute cu el în nenumărate rânduri pentru a rezolva problema, dar Alexandru Giosu nu a mai răspuns. În aceste momente ea nu știe dacă o mai poate ajuta cineva pentru soluționarea problemei.

Alexandru Giosu, acuzat de înșelătorie prin intermediul Internetului: ”Am încercat să dau de el și n-am mai reușit”

Alexandru Giosu este acuzat că a tras mai multe țepe clienților prin intermediul internetului. Acesta refuză să vândă lucrurile cu predare personală și apelează la vânzarea prin curier. El trimite clienților poze cu electrocasnice noi și în stare perfectă de funcționare, însă trimite alte modele defecte. Una dintre victimele lui este și Cristina Curiță. Femeia și-a dorit să achiziționeze o tabletă Samsung în stare perfectă, așa cum a văzut în pozele trimise de Giosu. În schimb, aceasta a primit o tabletă LG cu display-ul defect. După mai multe încercări eșuate de a rezolva problema cu acesta pe cale amiabilă, Cristina a apelat la Poliție, însă aceștia nu au reușit să îi soluționeze problema.

”Am avut marele ghinion să dau comandă de o tabletă pentru fetița mea de la un domn, numit pe Facebook «Florian Gheorghe». Am comandat o tabletă Samsung, dar am primit una LG cu display-ul dezlipit și bateria nefuncțională. Am încercat să dau de el, dar m-a blocat peste tot. Poliția a zis că nu are ce să facă. Datele personale și adresa nu sunt reale”, a spus extrem de supărată Cristina Curiță.

Și alte persoane care au apelat la serviciile lui Alexandru Giosu susțin că acesta este un comerciant vechi, ce își schimbă numele mereu pentru a nu fi identificat, și că obișnuiește să-i păcălească pe cei care vor să cumpere de la el.

”Am comandat un laptop cu anumite specificații tehnice, însă am primit altul decât cel dorit. Nici măcar nu se deschide, ca să nu mai spun de calitatea și performanțele inferioare. L-am sunat pe cel de la care am cumpărat, însă inițial acesta nu a răspuns. I-am spus că voi face plângere la Poliție. A zis întâi că-mi va trimite banii, dar tot a amânat. I-am recuperat de-abia după ce am apelat la Poliție”, a mai adăugat Emanuel, o altă persoană înșelată de Alexandru Giosu.

Comerciantul de electrocasnice are și alte firme de care se ocupă

Alexandru Giosu este asociat cu tatăl său, Victor Giosu, și împreună livrează oamenilor ”țepe” în loc de bunurile promise. Ei preiau poze cu electrocasnice funcționale și de o calitate superioară și trimit oamenilor, în schimb, alte produse nefuncționale sau cu alte caracteristici tehnice. Aceștia, pe lângă vânzările pe care le fac pe internet, sunt și proprietarii unei firme de piese auto. Reporterii BZI au încercat în mod repetat să ia legătura cu Alexandru Giosu, însă acesta a fost de negăsit.

”Observ că un domn pe nume Victor Giosu, împreună cu fiul său, dau «țepe» la oameni. Eu am adăugat poze cu tableta mea și ei au preluat poza. Au pus anunț pentru a da «țepe!”, a subliniat Claudiu Călugăr.

Victimele acestor comercianți se află în pragul disperării. În ciuda sesizărilor la Poliție, aceștia își desfășoară activitatea în condiții normale și, în continuare, lumea îi acuză de înșelătorie prin intermediul Internetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`