Prima pagină » Actualitate » Alexandru Coita: „Un guvern sub anestezicul propriei autosuficiențe și mediocrități”
Alexandru Coita:

Alexandru Coita: „Un guvern sub anestezicul propriei autosuficiențe și mediocrități”

18 iul. 2020, 22:00,
Antonia Ceausu în Actualitate

Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România, consideră că aceste patru luni de când românii se confruntă cu pandemia de coronavirus au fost irosite. Aceasta caracterizează Executivul ca fiind „sub anestezicul propriei autosuficiențe și mediocrități”. De asemenea, Alexandru Coita a venit cu trei măsuri eficiente pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

„889 de cazuri astăzi! Este instantaneul înfricoșător al unei situații scăpate de sub control.

4 luni irosite în lupta cu pandemia. Un guvern sub anestezicul propriei autosuficiențe și mediocrități.

Trebuie să spunem STOP! Cineva trebuie să preia frâiele țării! Președintele Iohannis este obligat să facă pasul în față și să facă un PACT cu toate partidele politice care mai au un dram de responsabilitate prin care să DECIDĂ următoarele:

1. CARANTINAREA imediată a Guvernului Orban și numirea de urgență a unui executiv de criză format din experți recunoscuți care să aibă drept obiective gestionarea pandemiei, relansarea economică și pregătirea alegerilor.

2. AMÂNAREA tuturor scrutinelor electorale până când virusul va putea fi ținut sub control SAU adoptarea unei legi prin care alegerile să se desfășoare pe durata a 3 ZILE, conform propunerii Partidului Republican, asigurând astfel că toți cetățenii vor putea să-și exercite dreptul de vot în condiții de deplină siguranță (cu limitarea accesului în secțiile de votare, dezinfectarea constantă a ștampilelor și a spațiilor expuse traficului persoanelor, asigurarea distanțării sociale, evitarea aglomerației și a riscului epidemiologic).

3. TESTAREA ÎN MASĂ GRATUITĂ pentru a identifica rapid și a izola cazurile active de COVID-19 și a preveni răspândirea intracomunitară.

Sunt trei măsuri care țin de siguranța națională. Cerem adoptarea lor de urgență pentru a evita o catastrofă”, a declarat Alexandru Coita.

Alexandru Coita: „Partidul Republican cere vot în 3 zile la alegeri”

Alexandru Coita solicită ca alegerile să se desfășoare pe parcursul a trei zile, la fel cum se întâmplă în Diaspora. Acesta a afirmat că cei care vor respinge această idee se vor face responsabili de posibilele infectări sau chiar decese survenite în urma valului de noi infectări de după alegeri.

„Partidul Republican cere vot în 3 zile la alegeri. Altfel vor MURI OAMENI!

Partidul Republican va depune marți un amendament în Parlament prin care va cere organizarea alegerilor pe durata a 3 zile, după modelul din Diaspora. Cerem tuturor partidelor politice să voteze această propunere. Cine se va opune se va face responsabil de oamenii care vor muri în urma valului de noi infectări de după alegeri!

Alexandru Coita, președintele PR:

«Vor MURI oameni după alegerile din septembrie dacă pe partidele mari le vor interesa doar scorul lor electoral! Organizarea într-o singură zi va însemna cozi interminabile, umilințe, îmbulzeală, un val de noi infectări. Exact ce am văzut pe aeroportul din Cluj, doar că la scară națională! Oamenii vor plăti cu viața dacă politicienii nu renunță la calculele lor meschine!

Cerem aplicarea unui model care a funcționat în Diaspora: 3 zile de vot! Asta înseamnă drepturi egale pentru toți românii, garanția că românii vor putea vota în condiții de siguranță ți că nimănui nu-i va fi îngrădit dreptul democratic de a-și alege reprezentanții.

Nu trebuie să reinventăm nimic.

Suntem într-o situație de criză, suntem obligați să găsim soluții! Avem o formulă care a funcționat perfect pentru Diaspora! Românii din țară au dreptul la același tratament, mai ales că acum sunt vieți în joc!

Domnilor politicieni, vă întreb; vreți cozi și morți după locale? Atunci ÎNGROPAȚI subiectul. Vreți ca oamenii să voteze în siguranță? Atunci aplicați votul în 3 zile. Fără discuțiii!

Ce lider politic va avea tupeul să se uite după 27 septembrie la certificatele de deces? Și să le spună apoi familiilor că a fost un «accident», că era de «neevitat»

Nu, domnilor politicieni! Românii trebuie lăsați să voteze fără să le fie pusă viața în pericol! Cine se opune acestei propuneri va trebui să-și asume morții după alegeri»”, a declarat Alexandru Coita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`