Prima pagină » Local » Alexandru, băiatul care a primit un rinichi de la tatăl său, Iulian, are o nouă șansă la viață. Declarații emoționante de pe patul de spital

Alexandru, băiatul care a primit un rinichi de la tatăl său, Iulian, are o nouă șansă la viață. Declarații emoționante de pe patul de spital

04 feb. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Declarațiile emoționante ale lui Alexandru, băiatul care a primit un rinichi de la tatăl său. Tânărul de 17 ani și Iulian Nuțu, tatăl acestuia, au povestit prin câte momente dramatice au trecut și cum se simt acum, după intervenția chirurgicală

Alexandru are 17 ani și a primit o nouă șansă la viață chiar de la tată lui, Iulian Nuțu, în vârstă de 42 de ani. Alexandru a fost un luptător și acum se simte din ce în ce mai bine. Tânărul este profund recunoscător tatălui și abia așteaptă să se întoarcă acasă. Încă nu-i vine să creadă că viața lui nu va mai depinde de dializă.

”Acum mă simt mai bine și știu că o să mă simt mai bine, odată cu trecerea timpului. Nici nu vreau să îmi mai amintesc perioada în care am făcut dializă. În primele zile a fost foarte rău. Ajungeam acasă obosit, mereu eram obosit. Aveam o stare de somnolență. Pe parcurs a fost mai bine, când și corpul s-a obișnuit. Când făceam dializă și am aflat că cineva din familie, mama sau tata îmi poate dona un rinichi să scap de dializă, tata era în Germania. Tata a fost cel compatibil și vreau să îi mulțumesc tatălui meu pentru ce a făcut pentru mine. Cu siguranță va fi mai bună viața mea de acum și nu o să mai stau în spital. Și sufletește sunt foarte bine”, a spus Alexandru, băiatul de 17 ani.

Alexandru, băiatul care a primit un rinichi de la tatăl său, se trezea la 4 dimineața să meargă la dializă

Iulian Nuțu, tată băiatului de 17 ani, este în culmea fericirii că a putut să își ajute copilul. Bărbatul a trecut prin momente dificile până la realizarea transplantului, crezând că nu va fi compatibil cu băiatul, cum s-a întâmplat în cazul soției sale. Iulian Nuțu a venit din Germania, unde lucra de mai mulți ani, pentru a face analizele de compatibilitate, care au avut un rezultat pozitiv, spre fericirea întregii familii.

”Acum mă simt binișor, doar că mă doare puțin operația, în rest e bine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos și am putut să-i donez rinichiul. Stăteam stresat și mă gândeam că poate îmi găsește ceva și nu mă mai lasă. Când mi-a spus că-s perfect sănătos, eram cel mai fericit. Eu am venit în august 2021 din Germania, unde lucram de 7 ani, pentru că soția nu a putut să doneze și am venit eu să încercăm. Am făcut imediat analizele și în aproximativ două luni mi-au spus că-s compatibil. Băiatul venea de la Botoșani la Iași, de cele mai multe ori cu ambulanța, dar îl mai aduceam și eu cu mașina. Pleca la 4 dimineața și ajungea după-amiază, la unu, două, înapoi acasă. Ajungea obosit și vai de capul lui. Nu am cuvinte pentru tot binele care este, vreau doar să îi mulțumesc lui Dumnezu. Suntem foarte bucuroși, mai ales că în 3-4 zile mă întorc acasă”, a povestit Nuțu Bogdan Iulian, tatăl băiatului de 17 ani.

Acesta a fost cel de-al patrulea transplant renal din acest an de la Iași

Medicii ieșeni au realizat la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași cel de-al patrulea transplant renal din acest an. Viața unui tânăr de 17 ani s-a schimbat în bine după ce tatăl său, în vârstă de 42 de ani, i-a donat un rinichi. De mai bine de 4 ani, adolescentul depindea de dializă.

La câteva zile de la realizarea intervenției chirurgicale, starea tânărului în vârstă de 17 ani este una foarte bună. Medicii au precizat că funcția rinichilor este în limite normale. Băiatul a scăpat de chinul dializei, metodă terapeutică pe care o făcea de trei ori pe săptămână la Iași, fiind obligat să facă naveta de la Botoșani la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” Iași. Trebuie precizat că dializa copiilor în zona Moldovei se face doar la unitatea medicală ieșeană amintită.

Alte trei vieți au fost salvate la Iași de la începutul anului

De la începutul anului 2022 și până ieri, la Spitalul Clinic ”Dr. C. I. Parhon” din Iași, echipa chirurgicală coordonată de medicul chirurg Corneliu Moroșanu și echipa de medici nefrologi au realizat 4 transplanturi renale. Trei de la donator viu, de la părinte la copil, iar unul de la donator cadaveric, prelevarea fiind făcută în Bulgaria. Primul transplant renal din acest an la Iași s-a realizat pe data de 4 ianuarie 2022, de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria. Operația a fost realizată cu succes de echipa medicală de la Spitalul Clinic ”Dr. C.I. Parhon” Iaşi. Cel care a primit o nouă șansă la viață a fost un bărbat de 39 de ani din Iași, care se afla de mai mulți ani pe lista de așteptare.

Anul trecut, în 2021, au fost în total 30 de transplanturi renale realizate la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, iar cazul lui Alexandru, băiatul care a primit un rinichi de la tatăl său, este cel de-al patrulea transplant din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *