Prima pagină » Local » Alexandra Tatavu a creat un Rai pentru zeci de animăluțe abandonate! Ieșeanca are acum nevoie de ajutor pentru a le putea întreține! – GALERIE FOTO

Alexandra Tatavu a creat un Rai pentru zeci de animăluțe abandonate! Ieșeanca are acum nevoie de ajutor pentru a le putea întreține! – GALERIE FOTO

13 sept. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Alexandra Tatavu iubește de când se știe animale, este instructor de echitație, iar de-a lungul anilor a salvat zeci de suflete necuvântătoare. Ieșeanca are în grijă un căluț și doi ponei, toți fiind salvați din condiții grele, dar datorită grijii sale aceștia se pot bucura acum de o viață mai bună. Alexandra mai are și un iepuraș, o ieduță, două pisici și douăzeci și șapte de câini

Alexandra Tatavu oferă cursuri de echitație, în Iași, atât pentru copii, cât și pentru adulți. În ciuda eforturilor sale, femeia face față cu greu cheltuielilor, astfel că are nevoie de ajutor pentru a putea întreține peste iarnă toate animalele. Părinții pot lua legătura cu aceasta și își pot înscrie micuții la cursuri de echitație sau, pur și simplu, pot merge alături de copii să viziteze cele câteva zeci de animale.

o imagine cu o pisica

Ieșeanca are în prezent în grijă un căluț și doi ponei, toți fiind salvați din condiții grele, dar datorită grijii sale, aceștia se pot bucura acum de o viață mai bună

Simona Mantescu: „Este un om devotat până în adâncul sufletului animăluțelor!”

o imagine cu un calut

Alexandra Tatavu oferă cursuri de echitație, în Iași, atât pentru copii, cât și pentru adulți

Alexandra Tatavu are nevoie de ajutor pentru a le asigura hrana zecilor de animăluțe pe care le are în grijă. Deși situația financiară nu-i permite, ieșeanca nu se poate despărți de niciunul din prietenii săi necuvântători, aceștia fiind pentru ea o adevărată familie.

„Este un om devotat până în adâncul sufletului animăluțelor sale care sunt viața ei. Condițiile sunt foarte grele. Dacă doriți să o ajutați, mergeți cu cei mici să vadă poneii salvați de la abatorizare. O să se urce pe ei și o să învețe să iubească animalele. Iepurașul stă într-un transportator, ca să nu ajungă friptura cuiva. Câinii dorm cu ea, la fel și pisicile”, a precizat Simona Mantescu, o apropiată de-a Alexandrei.

Visul Alexandrei este să aibă o căsuță doar pentru ea și animăluțele sale.

„Copiii se pot plimba pe ponei sau pe căluț, eu sunt instructor de echitație. Unul dintre ponei este aproape orb, un ochi nu-l are deloc. Acestea sunt animalele mele de companie, foarte îngrijite, sunt ca familia mea. Cel mai mult ne poate ajuta cineva care are o căsuță la o margine de sat, în apropiere de Iași, dar să fie ceva pe termen lung, să nu mă trezesc, peste 2 ani, că ne dă afară. Poneii ăștia sunt abia ajunși, am datorie la transport, 2.300 de lei”, a declarat Alexandra Tatavu.

 o imagine cu un ponei

Deși situația financiară nu-i permite, ieșeanca nu se poate despărți de niciunul din prietenii săi necuvântători, aceștia fiind pentru ea o adevărată familie

Alexandra Tatavu visează să le ofere animăluțelor o casă a lor

o imagine cu o ieduta

Alexandra Tatavaru recunoaște că este extrem de costisitor să întreții un număr atât de mare de animale, mai ales atunci când apar și cheltuieli neprevăzute, cum sunt cele generate de tratamentele de care au nevoie necuvântătoarele

Alexandra Tatavu recunoaște că este extrem de costisitor să întreții un număr atât de mare de animale, mai ales atunci când apar și cheltuieli neprevăzute, cum sunt cele generate de tratamentele de care au nevoie necuvântătoarele.

„Ieșenii mă pot ajuta cu mâncare pentru ele sau cu donații în bani, ca să le cumpăr eu. Spre exemplu, cu fân, nu știu cum ar putea cineva să mă ajute, doar dacă are o camionetă, deoarece acesta trebuie cumpărat în cantitate mare. Pot aduce saci cu mâncare pentru câini, ovăz sau granule pentru cai. Nu mă supăr dacă cineva are foarte mult fân și vrea să-l doneze, dar nu am mașină, nu am carnet, totul trebuie plătit. Cu fânul este un pic mai problematic. În plus, nu e vorba doar de mâncare, mai sunt vaccinurile, trebuie să mai plătesc și eu la mâncare, la lumină, la apă, totuși consumă animalele astea apă și nu e nimeni dator să le dea. Sunt tot felul de tratamente, am animăluțe bolnave. Le-ar mai trebui curățate copitele, mai multe probleme. Este foarte costisitor, dacă vrei să te ocupi de ele ca lumea”, a precizat ieșeanca.

Principala problemă a Alexandrei este lipsa unei locuințe. Ieșeanca stă acum în incinta unui adăpost de animale, însă și-ar dori ca pe viitor să aibă o căsuță a sa.

„Am o problemă extrem de mare care stă la baza acestei povești. Nu am casă, iar acum sunt cazată provizoriu la un adăpost de animale, dar proprietarei nu prea îi convine această situație. Ea are organizarea sa, cu donațiile sale, iar eu mă ocup separat de animăluțele mele. Colaborăm, de obicei, dânsa mă mai ajută cu mâncare pentru animale. Cea mai mare problemă este că am nevoie de o căsuță, unde să stau cu toate”, a adăugat Alexandra Tatavu.

Persoanele care doresc să o ajute pe Alexandra Tatavu pot lua legătura cu ea la numărul de telefon 0748302858.

Comentarii
  • Jurnalist documentat

    Ce fel de Rai este acela in care nu exista hrana, nu sunt conditii de cazare, nu sunt bani pentru tratamente si multe alte lipsuri?? Este Rai acolo unde teoretic copiii ar putea lua lectii de echitatie pe un ponei aproape orb?? A fost salvat un iepure pe care il chinuie intr-un transportor (probabil din cel pentru pisici sau, in cazul mai fericit, pentru catel – un pic mai mare)? Aproape 30 de caini intr-o incapere vi se pare ca seamana cu ceea ce numiti Rai?Unde sunt ceilalti cai pe care aceasta doamna ii avea pana nu demult? De ce a fost data afara de peste tot unde a fost primita ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *