Prima pagină » Local » Alexandra, minora implicată în accidentul rutier grav din Țibana, a fost externată și are nevoie de o perioadă lungă de recuperare: „Am crezut că nu o mai aduc pe fata mea acasă” – FOTO/VIDEO

Alexandra, minora implicată în accidentul rutier grav din Țibana, a fost externată și are nevoie de o perioadă lungă de recuperare: „Am crezut că nu o mai aduc pe fata mea acasă” – FOTO/VIDEO

14 iun. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea în Local

Alexandra Parascheva Cordoleanu, fetița în vârstă de 11 ani care a fost una dintre victimele accidentului rutier din satul Domnița, comuna Țibana, a fost externată și se află într-o stare bună

În urma accidentului au existat două victime, o fetiță de 13 ani, ce a pierdut lupta cu viața, și Alexandra, care a fost salvată în mod miraculos de o echipă de medici de excepție, însă aceasta va avea nevoie mult timp de îngrijiri medicale și recuperare.

Minora a fost salvată miraculos de medicii din Iași în urma accidentului rutier grav din Țibana

o poză cu mașina implicată în accidentul rutier de Țibana

Șoferul autoturismului ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare după ce a încercat să evite un obstacol

Reamintim faptul că în cursul serii de joi, 25 mai 2023, în localitatea Țibana a avut loc un accident grav care s-a soldat cu doi răniți. În evenimentul rutier au fost implicați doi copii care au fost acroșați de către un autoturism în momentul în care stăteau în fața unei curți. Șoferul autoturismului ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare după ce a încercat să evite un obstacol, iar ulterior s-a izbit de un stâlp de electricitate, după care a lovit în plin două minore și gardul unei locuințe.

Fetița în vârstă de 13 ani a murit, după ce a ajuns în stop cardio-respirator la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” Iași, iar cealaltă minoră, în vârstă de 11 ani, a fost transportată la spital într-o stare foarte gravă, cu un traumatism cranio-cerebral sever și multiple fracturi. După aproape două săptămâni de spitalizare și două intervenții chirurgicale majore a fost externată, în data de 6 iunie 2023.

„Fetița a fost externată pe data de 6 iunie, fiind într-o stare ameliorată. Pacienta a ajuns la spital în stare foarte gravă spre critică. A necesitat o perioadă îndelungată de îngrijiri medicale în terapie intensivă și a necesitat două intervenții chirurgicale complexe. În tratarea acestui caz a fost nevoie de aportul unei echipe multidisciplinare. Fetița va reveni la control clinic și imagistic pe 14 iulie, iar dacă starea de sănătate la domiciliu se modifică, părinții trebuie să o aducă imediat la spital”, a declarat dr. Solange Roșu, șefa UPU și purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Părinții fetiței în vârstă de 11 ani încă sunt în stare de șoc

accidentul-rutier-grav-din-Țibana3

Minora a fost salvată miraculos de către medicii din Iași în urma accidentului rutier grav din Țibana

Luminița Cordoleanu, mama fetiței în vârstă de 11 ani care a fost salvată miraculos de către medicii din Iași, declară faptul că fiica sa este mai bine față de momentul în care a fost transportată la spital, însă va avea nevoie mult timp de îngrijiri medicale și recuperare.

„Alexandra este bine acum, Slavă Domnului, însă are mâna și piciorul în ghips, piciorul îl are până la șold în ghips, iar cu memoria nu stă foarte bine. Va avea nevoie mult timp de îngrijiri medicale și de recuperare. Cunoaște membrii familiei, dar uită imediat, dacă, de exemplu, ea cere un corn, ea îl mănâncă și uită că i l-am dat.

Când am văzut atunci ce s-a întâmplat în urma accidentului, am crezut că nu o mai aduc pe Alexandra normală acasă și este o mare bucurie că este bine și că își cunoaște frații și vorbește cu ei. Alexandra era colegă de școală și prietenă foarte bună cu fetița care s-a stins din viață și nu știu cum o să reacționeze când o să afle ce s-a întâmplat. Mulțumesc medicilor care mi-au adus fata într-o stare bună, pentru că a ajuns la spital într-o stare foarte gravă”, declară Luminița Cordoleanu, mama fetiței.

Mama fetei implicate în accidentul rutier grav din Țibana mărturisește faptul că fiica sa nu își mai aduce aminte de accident și că încă nu a aflat vestea tragică în legătura cu moartea prietenei sale.

„Fata mea nu își mai aduce aminte de accident, am mințit-o că fetița care, din păcate, a murit este plecată în Spania, pentru că nu știu cum o să reacționeze când o să afle”, adaugă Luminița Cordoleanu, mama fetiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *