Prima pagină » Local » Alexandra Cioată, „spaima motocicliștilor”, rămâne în arest preventiv pentru tentativă la omor

Alexandra Cioată, „spaima motocicliștilor”, rămâne în arest preventiv pentru tentativă la omor

05 aug. 2024, 14:23, 1 ,
în Local

Avocata Alexandra Cioată, „spaima motocicliștilor” din Iași, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, după ce a fost acuzată de tentativă la omor. Decizia este definitivă.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea Cioată Alexandra împotriva încheierii penale nr. 3 din data de 26 iulie 2024, pronunțată de Curtea de Apel Iași – Secția penală şi pentru cauze cu minori. Obligă contestatoarea la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 90 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 05 august 2024”, au transmis magistrații.

Alexandra Cioată, „spaima motocicliștilor”, era să-l ucidă pe bărbatul cu care s-a șicanat

Vă reamintim că motociclistul lovit de avocată a povestit prin ce a trecut.

„În seara respectivă, mă îndreptam spre casă, ieșisem cu niște prieteni, iar la un semafor, mai jos de locul în care a fost accidentul, am prins roșu. Eram pe prima bandă, a doua bandă era o mașină, nu m-am uitat ce mașină era. Stăteam cu mâinile pe rezervor, așteptam să se facă verde, pentru a pleca de la semafor. În partea stângă, șoferul mașinii respective tura motorul, m-am întors o secundă și m-am uitat la semafor. Când s-a făcut verde, am plecat, nu am plecat tare cu motorul, dar am plecat înaintea mașinii. În timp ce mergeam pe prima bandă, m-am uitat în spate și am văzut că mașina de pe a doua bandă a virat brusc spre mine. Am văzut botul mașinii aproape de roata din spate a motorului meu. M-am speriat și am accelerat”, a declarat Alexandru.

După ce au vizionat imaginile, anchetatorii au acuzat-o de tentativă la omor

Tânărul motociclist și-a văzut moartea cu ochii.

„La următorul semafor, trebuia să fac dreapta, spre Miroslava. M-am uitat în oglinzi să vad dacă pot face dreapta, iar atunci am văzut mașina din spate că venea cu viteză foarte mare. Am zis că nu pot să frânez, că, dacă frânez, mă ia din plin. M-am speriat și am virat pe a doua bandă ca să pot lăsa prima bandă liberă pentru mașina din spate să se ducă în față, să nu intre în mine. După cum se vede pe filmare, eram pe prima bandă, mașina la fel și s-a izbit în spatele meu, intenționat”, a mai spus Alexandru.

Acum, avocata se află după gratii.

„Prin ordonanța procurorului de caz a fost schimbată încadrarea juridică din infracțiunea de vătămare corporală din culpă în infracțiunea de tentativă de omor. Inculpata a fost audiată pentru săvârșirea celor două infracțiuni, respectiv tentativă de omor și părăsirea locului accidentului. A fost reținută și prezentată Curții de Apel, având în vedere calitatea acesteia, de avocat, cu propunere de arestare preventivă”, a transmis Adina Bocai, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

Comentarii
  • uite-așa îi sar figurile din cap

    Gata cu Grecia, Maldive, solar și alte fantezii, domnița face plajă la geam printre gratii, se bronzează cu dungi și face live-uri pe vizetă. S-a obișnuit cu marmelada și biscuiții, tot un fel bruschete cu caviar. Colega de cameră e degetoaică, treaba-i bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *