Prima pagină » Actualitate » Alexander Adamescu ar putea fi extrădat în România
Alexander Adamescu ar putea fi extrădat în România

Alexander Adamescu ar putea fi extrădat în România

14 iul. 2020, 09:38,
George Cristian în Actualitate

Alexander Adamescu ar putea fi extrădat în România potrivit unor informaţii de ultimă oră. Marţi, 14 iulie 2020, în Londa autorităţile judecătoreşti discuta despre procedura de predare şi extrădare. Procedură este discutată în baza unui mandat internaţional de arestare.

Alexander Adamescu ar putea fi extrădat în România

Marţi, 14 iulie 2020, justiţia din Marea Britanie judeca apelul afaceristului la procedura de extrădare în baza unui mandat internaţional de arestare. Acesta este acuzat că împreună cu tatăl lui, Dan Adamescu, a oferit mită judecătorilor din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru a obţine o decizie favorabilă lor în cadrul unor procese de insolventa în care firmele administrate de aceştia erau implicate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie hotărâse pe data de 25 mai 2016 ca să îl aresteze, în lipsă pe Alexander Adamscu. Totuşi, în 2018 acesta a fost arestat în Marea Britanie de către poliţiştii britanici. Instanţa hotărâse la acea vreme faptul că Alexander Adamescu poate fi extrădat în România, totuşi fiul lui Dan Adamescu a depus contestaţii, iar marţi 14 iulie, judecătorii decid definitiv dacă acesta va fi extrădat.
poate fi adus în ţara de poliţişti

Dacă instanţele de judecata din Lodra decid ca să respingă apelul fiului fostului om de afaceri Dan Adamescu, acesta ar urma să fie extrădat în România unde va fi adus sub pază poliţiştilor romani.

DNA susţine faptul că Alexander Adamescu împreună cu tatăl lui care între timp a decedat au dat mita unor judecători pentru a obţine decizii favorabile. Conform raportului DNA, între iunie-decembrie 2013, cei doi au transferat diverse sume de bani pentru judecătorii din cadrul Secţiei VII-a de lângă Tribunalul Bucureşti pentru a obţine câteva soluţii favorabile în dosare legate de insolventa Astra Asigurări.

Alexander Adamescu a fost arestat în Londra după ce ar fi falsificat un raport

Conform datelor apărute în presă, Alexander Adamescu a fost arestat în 2018 după ce ar fi adus în faţa instanţei britanice mai multe raporturi false din partea Administraţiei penitenciarelor. Rapoartele ar fi arătat condiţiile grele din închisorile din România. Acesta a fost eliberat la sfârşitul anului 2018 după ce Adamescu a depus contestaţie la cererea de extrădare.

Pentru a scăpa de repercusiunile legii, Alexander Adamescu a depus şi la CEDO o plângere care viza cererea de arestare în lipsa emisă pentru dare de mită de către DNA. Totuşi, instanta CEDO a respins în unanimitate această cerere.

Un al treilea dosar penal îl așteaptă pe Alexander Adamescu în România după ce, în martie 2018, Administrația Națională a Penitenciarelor a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru fals și uz de fals în cazul lui. Adamescu a prezentat în fața instanței britanice un raport pe care l-a atribuit ANP și în care erau descrise condițiile groaznice din închisorile românești. ANP a verificat documentul și a transmis instanței britanice că este fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *