Alex Mircea și Simona Cavalciuc sunt doi tineri care au decis să se aventureze în experiența cu Work and Travel, fiecare cu motivațiile și așteptările sale distincte. Astăzi, tot mai mulți studenți din România aleg programul Work and Travel pentru a explora America și a câștiga experiență profesională. Cei care au trăit această aventură spun că schimbul cultural și oportunitățile unice sunt principalele motive care îi fac să plece în fiecare vară, peste ocean
Programul Work and Travel a devenit o opțiune populară în rândul tinerilor din România, oferindu-le posibilitatea de a lucra și de a călători în Statele Unite pe perioada verii. De la locuri de muncă sezoniere în domenii, până la explorarea unor orașe iconice precum New York și Los Angeles, experiențele pe care le trăiesc studenții sunt de neuitat. De-a lungul anilor, mii de tineri au profitat de această oportunitate, iar poveștile lor sunt pline de aventuri și momente memorabile.
Pentru Alex Mircea, aventura a început în anul 2011
Pentru Alex Mircea, aventura a început în anul 2011, când era student la Facultatea de Economie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Totul a pornit de la o poveste auzită în liceu, dar care părea atunci un vis greu de realizat.
„Când eram în liceu, mătușa mea, care era doar puțin mai mare decât mine, mi-a spus că la facultate poți pleca în America prin Work and Travel. Am crezut că minte, dar în primul an de facultate am văzut un afiș cu joburi pentru studenți și am realizat că se poate. M-am informat și în vara de după primul an de facultate eram deja în SUA”, a povestit Alex Mircea.
Prima lui călătorie în America a fost o surpriză completă.
„Nu mi-a venit să cred că mă aflu acolo. Văzusem New York-ul în atât de multe filme și era visul meu să ajung acolo măcar o dată. Experiența te scoate din zona de confort, fiind la atâția kilometri departe de casă”, a spus Alex Mircea.
Deși a început cu un job de bucătar, Alex a experimentat diferite locuri de muncă, dar tot în bucătărie s-a simțit cel mai bine.
„Am lucrat cu studenți din toată lumea, Nepal, Filipine, Jamaica, Bulgaria, Serbia, și așa mi-am făcut prieteni peste tot”, a mai spus Alex Mircea.
Pentru el însă nu partea financiară a contat cel mai mult. Alex a povestit că s-a bucurat mai mult de tot ce a putut vizita acolo și s-a întors acasă cu o altă perspectivă.
„Am cheltuit toți banii acolo, în primul an. Am vizitat New York, Philadelphia, Washington, și recomand asta oricui. Dacă vii acasă cu câteva mii de dolari, îi cheltui oricum pe aceleași lucruri. Mai bine îi cheltui acolo, că nu știi dacă te mai întorci anul următor”, povestește Alex Mircea.
Pentru Simona Cavalciuc, o studentă din Iași, aceasta este prima sa experiență
Pentru Simona Cavalciuc, studentă în anul IV la Facultatea de Agricultură din Iași, această vară va marca prima ei experiență în programul Work and Travel. Deși în trecut nu a avut curajul să aplice, acum este hotărâtă să profite de această oportunitate.
„Mi se pare o experiență unică, de care fiecare student ar trebui să profite. În anii trecuți nu am avut curaj să plec, dar acum simt cu adevărat că ar trebui să fac asta”, a spus Simona Cavalciuc.
Simona este motivată, în principal, de dorința de a obține un venit financiar stabil, dar și de ideea de a călători și de a experimenta o cultură nouă.
„Îmi doresc să călătoresc, pentru că, din punctul meu de vedere, amintirile sunt cele mai importante și pot fi un plus pentru viața mea”, spune Simona Cavalciuc.
Ea este entuziasmată de ideea de a-și împărtăși aventura cu colegii și de a experimenta munca într-un mediu nou, dar recunoaște că și componenta de călătorii este foarte importantă pentru ea, și care speră ca această experiență să fie una de neuitat și să îi ofere ocazia de a-și face noi prieteni și de a descoperi locuri noi.
„Sunt convinsă că o să fie și de muncă, dar nu mă tem. Sunt nerăbdătoare”, a adăugat Simona Covalciuc.
Alex Mircea este doar un exemplu dintre miile de studenți care și-au trăit experiența visului american și care încurajează pe oricine să îndrăznească să se aventureze într-o astfel de călătorie. Programul Work and Travel continuă să fie o oportunitate atractivă pentru studenți, oferindu-le șansa de a explora noi culturi, de a câștiga experiență profesională și de a-și crea amintiri de neuitat. Fie că este vorba de prima aventură sau de o tradiție anuală, experiențele trăite prin acest program lasă amprente profunde în viața participanților.
Minciuni!
Te duci in Work-Travel pentru bani, si faci banii lucrand ca necalificat. Asta-i adevarul, nu ca faci schimburi culturale. Ce cultura, si unde, in bucatarie? Asta, ca bucatar, inca a nimerit bine. Putea sa nimereasca in Alaska, la peste. Atunci sa vezi cultura, cand cari lazi cu peste congelat.
Visul american? Hai, ma lasi? Dupa ce vezi corturile imigrantilor ilegali in parcul din centru si in piete, dupa ce vezi gramada de oameni care traiesc in rulote (astia-s fericitii!), sub poduri, sau in cutii de carton, dupa ce esti bombardat ceas de ceas cu tampeniile Woke si cu elucubratiile LGBT-ului, te trezesti, frate, te trezesti si nu mai visezi! Visul american nu mai exista! Acuma exista woke si lgbt.