Prima pagină » Economic Local » Alex Bodea, proprietar Crevețeria la Casa Pogor din Iași, a participat la emisiunea MasterChef. „Abia aștept etapa următoare”

Alex Bodea, proprietar Crevețeria la Casa Pogor din Iași, a participat la emisiunea MasterChef. „Abia aștept etapa următoare”

09 oct. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Alex Bodea, proprietar Crevețeria la Casa Pogor din Iași, a participat la emisiunea MasterChef și a trecut în etapa următoare. Preparatul său, un sote din fructe de mare, a convins jurații să-i acorde șorțul

Alex Bodea, proprietarul unui restaurant cu specific pescăresc din Iași, a participat la emisiunea culinară MasterChef. Antreprenorul susține că a luat rapid decizia de a participa la show-ul culinar, mai ales că este pasionat de bucătărie și deține un business în acest domeniu. A lucrat 15 ani în companii multinaționale, unde a învățat cât de importante sunt regulile și cum poți fi un bun manager. În urmă cu cinci ani, a deschis afacere din domeniul HoReCa.

Alex Bodea, proprietar Crevețeria la Casa Pogor din Iași, a participat la emisiunea MasterChef

Alex Bodea s-a prezentat în preselecțiile emisiunii culinare cu un preparat din fructe de mare. Spune că s-a decis rapid să participe la această emisiune, „fiind pasionat de bucătărie, de mâncare bună și ingrediente de calitate”.

„Având și restaurantul meu, pe care l-am deschis tot din pasiunea mea pentru gastronomie, pentru a vedea oameni mulțumiți, a oferi servicii de calitate. Toate astea m-au făcut să particip la emisiunea MasterChef care, din punctul meu de vedere, este cel mai urmărit show culinar din România și, totodată, cel mai iubit. Nu am stat mult să mă gândesc. M-am înscris, apoi am fost selectat în etapa următoare și am venit la preselecții. Acolo am gătit tot un preparat cu fructe de mare, cu scoici Saint Jaques și caracatiță. Acel preparat mi-a asigurat un loc în bătălia pentru șorț. Am fost la București, unde am gătit un sote din fructe de mare – un mix din fructe de mare cu ingrediente precum vin, unt. Am folosit un turmeric adus de mine din Seychelles. Din călătoriile mele prin toată lumea, adun mereu ingrediente. Am acasă un dulap plin cu ingrediente din toată lumea, din Asia, Africa și nu numai. Am adunat ce-i mai bun. Acest preparat a fost pe bază de sos și am folosit turmeric pentru o culoare și textură faine”, spune Alex Bodea. Antreprenorul este vicepreședintele Asociației Ospitalității, înființată în 2023.

Concurentul a trecut în etapa următoare a emisiunii MasterChef

Preparatul său a convins jurații să-i acorde doi de „Da” și a primit șorțul.

„Chefii au fost încântați de preparatul meu, mai ales de sosul acela pe care l-am creat. Niște creveți, fructe de mare, poate găti oricine, dar acel sos a făcut diferența și am luat șorțul cu doi de «Da». Aș fi putut să-l iau cu 3 de «Da», dar emoțiile nu m-au lăsat să gândesc sută la sută coerent. Au fost mai puțini creveți decorticați decât trebuia și atunci chef Bontea m-a penalizat. Dar eu sunt mulțumit și așa cum s-au întâmplat lucrurile! E greu când ajungi acolo. Emisiunea în sine nu-i ușoară, emoțiile sunt foarte mari, chefii sunt foarte duri. Nu vă gândiți că sunt mai maleabili, glumeți. De fiecare dată când încercam să fac o glumă, nu mă lăsau decât câteva secunde. Sunt foarte duri și exigenți. E pe bune totul! Chiar dacă ai un preparat bun, poți să nu treci mai departe. Abia aștept etapa următoare”, mai spune Alex Bodea.

Sute de interviuri cu specialiști, pe YouTube, la secțiunea #PodcastBZI

Alex Bodea, cel care a deschis Taverna Racilor la Iași și Creveteria.ro, împreună cu Pescobar, a discutat în #PodcastBZI despre relația cu fostul partener de afaceri, cum gestionează un restaurant cu fructe de mare, ce pasiuni are și ce proiecte noi lansează în viitorul apropiat. Antreprenorul a discutat și despre modificările din domeniul HoReCa. Alex Bodea, proprietar Crevețeria la Casa Pogor din Iași, a participat la emisiunea MasterChef și a trecut în etapa următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`