Prima pagină » Economic Local » Alex Bodea, proprietar Crevețeria la Casa Pogor din Iași, a participat la emisiunea MasterChef. „Abia aștept etapa următoare”

Alex Bodea, proprietar Crevețeria la Casa Pogor din Iași, a participat la emisiunea MasterChef. „Abia aștept etapa următoare”

09 oct. 2024, 02:00, 2 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Alex Bodea, proprietar Crevețeria la Casa Pogor din Iași, a participat la emisiunea MasterChef și a trecut în etapa următoare. Preparatul său, un sote din fructe de mare, a convins jurații să-i acorde șorțul

Alex Bodea, proprietarul unui restaurant cu specific pescăresc din Iași, a participat la emisiunea culinară MasterChef. Antreprenorul susține că a luat rapid decizia de a participa la show-ul culinar, mai ales că este pasionat de bucătărie și deține un business în acest domeniu. A lucrat 15 ani în companii multinaționale, unde a învățat cât de importante sunt regulile și cum poți fi un bun manager. În urmă cu cinci ani, a deschis afacere din domeniul HoReCa.

Alex Bodea, proprietar Crevețeria la Casa Pogor din Iași, a participat la emisiunea MasterChef

Alex Bodea s-a prezentat în preselecțiile emisiunii culinare cu un preparat din fructe de mare. Spune că s-a decis rapid să participe la această emisiune, „fiind pasionat de bucătărie, de mâncare bună și ingrediente de calitate”.

„Având și restaurantul meu, pe care l-am deschis tot din pasiunea mea pentru gastronomie, pentru a vedea oameni mulțumiți, a oferi servicii de calitate. Toate astea m-au făcut să particip la emisiunea MasterChef care, din punctul meu de vedere, este cel mai urmărit show culinar din România și, totodată, cel mai iubit. Nu am stat mult să mă gândesc. M-am înscris, apoi am fost selectat în etapa următoare și am venit la preselecții. Acolo am gătit tot un preparat cu fructe de mare, cu scoici Saint Jaques și caracatiță. Acel preparat mi-a asigurat un loc în bătălia pentru șorț. Am fost la București, unde am gătit un sote din fructe de mare – un mix din fructe de mare cu ingrediente precum vin, unt. Am folosit un turmeric adus de mine din Seychelles. Din călătoriile mele prin toată lumea, adun mereu ingrediente. Am acasă un dulap plin cu ingrediente din toată lumea, din Asia, Africa și nu numai. Am adunat ce-i mai bun. Acest preparat a fost pe bază de sos și am folosit turmeric pentru o culoare și textură faine”, spune Alex Bodea. Antreprenorul este vicepreședintele Asociației Ospitalității, înființată în 2023.

Concurentul a trecut în etapa următoare a emisiunii MasterChef

Preparatul său a convins jurații să-i acorde doi de „Da” și a primit șorțul.

„Chefii au fost încântați de preparatul meu, mai ales de sosul acela pe care l-am creat. Niște creveți, fructe de mare, poate găti oricine, dar acel sos a făcut diferența și am luat șorțul cu doi de «Da». Aș fi putut să-l iau cu 3 de «Da», dar emoțiile nu m-au lăsat să gândesc sută la sută coerent. Au fost mai puțini creveți decorticați decât trebuia și atunci chef Bontea m-a penalizat. Dar eu sunt mulțumit și așa cum s-au întâmplat lucrurile! E greu când ajungi acolo. Emisiunea în sine nu-i ușoară, emoțiile sunt foarte mari, chefii sunt foarte duri. Nu vă gândiți că sunt mai maleabili, glumeți. De fiecare dată când încercam să fac o glumă, nu mă lăsau decât câteva secunde. Sunt foarte duri și exigenți. E pe bune totul! Chiar dacă ai un preparat bun, poți să nu treci mai departe. Abia aștept etapa următoare”, mai spune Alex Bodea.

Sute de interviuri cu specialiști, pe YouTube, la secțiunea #PodcastBZI

Alex Bodea, cel care a deschis Taverna Racilor la Iași și Creveteria.ro, împreună cu Pescobar, a discutat în #PodcastBZI despre relația cu fostul partener de afaceri, cum gestionează un restaurant cu fructe de mare, ce pasiuni are și ce proiecte noi lansează în viitorul apropiat. Antreprenorul a discutat și despre modificările din domeniul HoReCa. Alex Bodea, proprietar Crevețeria la Casa Pogor din Iași, a participat la emisiunea MasterChef și a trecut în etapa următoare.

Bugetul.ro
Găselnița Digi RCS RDS pentru abonații din România. Toți cei care au un abonament la compania de telecomunicații se pot bucura de filme și în aplicația Digi TV
redactia.ro
Imagini de la operațiunea secretă făcută de Mossad în Iran. Cum au reușit agenții israelieni să-i atace pe iranieni chiar de pe teritoriul lor
Bugetul.ro
Gospodarii care își ridică un solar în grădină pot primi amenzi chiar şi de 100.000 de lei, dacă nu sunt atenţi la o serie de norme banale
a1.ro
Ce se întâmplă cu ajutorul de înmormântare. Anunțul făcut de Dragoş Anastasiu, consilier al președintelui Nicușor Dan
Playtech.ro
Este locul 11A cel mai sigur într-un avion? Experții în aviație spun că nu e chiar așa
observatornews.ro
Cât costă un kilogram de cireşe româneşti, la târgul din Bucureşti. Pofta a învins preţurile
Playsport.ro
Codul Rutier a fost modificat, iar una dintre marile schimbări nemulțumește. „Complică și mai mult situațiile deja...
Evz.ro
Bani și succes pentru două zodii de foc în luna iunie
realitatea.net
Reguli mai DURE pentru călătoria cu avionul în spațiul UE. Orice solicitant va avea nevoie de autorizație de călătorie
SportpeSurse
Adio, Digi Sport! Cutremur pe piața media de sport din România
Playtech.ro
Aparatul electric pe care trebuie să-l scoți din priză când nu îl folosești. Se găsește în aproape toate bucătăriile și consumă inutil
Dailybusiness.ro
Câți bani a câștigat Cristela în 2024. Cu ce afaceri se ocupă soția lui Călin Georgescu
RomaniaTV
Statul a luat din cardurile românilor 870 de milioane în trei zile. Suma maximă retrasă de la fiecare, 5.000 de lei
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Telenovela Duduianu continuă. Ciprian Pian a făcut pușcărie din cauza fostei concubine. El, din răzbunare, a închis-o într-un portbagaj
redactia.ro
De ce nu mai vrea Ilie Bolojan să fie premier. Nicușor Dan a dat răspunsul
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!
Comentarii
  • Un jeg de om. Trebuia sa le aduca un „meniu” din carciuma lui de cacat dintr-ala de cauciuc pe care nici cainii nu-l mananca.
    Trebuia sa le mai aduca si raspunsutile nesimtite la recenziile pe care i le acorda clientii.
    Daca nu credeti, cautati pe goagal.
    Un tigan impertinent, crede ca o sa ajunga ca celalalt tigan, dar macar ala isi da silinta sa iasa mancarea comestibila.

  • In mod curios, romanii considera ca mancarea e de privit, nu de mancat. Ca atare, rating-urile emisiunilor culinare sunt enorme. Sarakilor! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 iunie 2025
14 iunie 2025