Prima pagină » National » Alertele cu bombă continuă! De data aceasta, a fost vizat un mall din Brăila – VIDEO
Alertele cu bombă continuă! De data aceasta, a fost vizat un mall din Brăila - VIDEO

Alertele cu bombă continuă! De data aceasta, a fost vizat un mall din Brăila – VIDEO

31 ian. 2022, 19:05,
în National

O persoană a sunat luni seară la serviciul relaţii cu clienţii din Mall Vărsătura din Brăila şi a sesizat existenţa unei bombe în interiorul centrului comercial, conform declarațiilor oferite de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila.

Poliţiştii au evacuat toate persoanele aflate în centrul comercial şi echipele de pirotehnişti fac verificări pentru a stabili dacă există într-adevăr un dispozitiv exploziv.

„În jurul orei 17,15, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 de către un angajat al unui centru comercial că la serviciul relaţii cu clienţii a fost primit un apel care anunţa existenţa unui material exploziv în incinta societăţii. La faţa locului s-au deplasat poliţişti, jandarmi şi pompieri, centrul comercial fiind evacuat”, se arată într-un comunicat al IPJ Brăila.

Poliţiştii efectuează verificări pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul.

Nu este primul apel de acest fel. În ultimele săptămâni au existat alarme de bombe și în Mall Băneasa București și într-un mall din Timișoara. Ambele s-au dovedit a fi false.

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București

Săptămâna trecută a mai avut loc o amenințare cu bombă, în Capitală. Sesizarea a fost făcută prin numărul de urgență 112, de către o persoană prezentă la fața locului. Aceasta a anunțat că în incinta Curţii de Apel București există un dispozitiv exploziv. Clădirea a fost evacuată, iar toată activitatea a fost suspendată. Specialiștii pirotehnişti au efectuat verificări.

Traficul din zonă a fost restricționat și a fost format un perimetru de siguranță. Pirotehniștii efectuează procedurile standard în astfel de cazuri.

În urma verificărilor, s-a dovedit că alarma a fost una falsă.

Alertă falsă cu bombă la vama Giurgiu

Și în Giurgiu, polițiștii au fost puși pe jar, cu privire la o valiză suspectă. Echipele pirotehnice s-au deplasat la fața locului și au pus în aplicare procedurile standard de investigare a valizei. Pe toată durata intervenției pirotehniștilor, traficul din zonă a fost oprit.

„Vorbim despre un blocaj în Vama Giurgiu, respectiv nu se poate circula nici pe centrul de ieşire, nici pe sensul de intrare. Cu siguranţă, cei de la SRI fac tot posibilul ca această alertă să fie rezolvată cât mai curând, astfel încât să poată da drumul traficului în vamă. Nu se va circula până nu se va confirma dacă în valiză există sau nu o ameninţare reală, care ar putea să pună în pericol viaţa oamenilor”, au anunțat reporterii prezenți la fața locului.

Situația s-a remediat atunci când pirotehniștii au rezolvat situația și alarma cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *