Prima pagină » Sanatate » Alertă OMS! Se răspândește foarte repede! Cum se transmite variola maimuței
Alertă OMS! Se răspândește foarte repede! Cum se transmite variola maimuței

Alertă OMS! Se răspândește foarte repede! Cum se transmite variola maimuței

17 aug. 2024, 14:00, 1 ,
în International

Variola maimuței devine o amenințare globală! Riscul de infecție crește rapid.

Variola maimuței reprezintă un pericol din ce în ce mai mare pentru întreaga lume, iar riscul de infecție crește zilnic. După ce virusul a fost considerat anterior o problemă localizată în Africa, acum se răspândește rapid la nivel global. Iată cum te poți proteja.

Alertă OMS și măsuri de protecție

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis alerte internaționale după ce variola maimuței s-a răspândit mai repede decât s-ar fi anticipat. Acest virus a devenit o amenințare serioasă, astfel că este esențial să știi cum să te protejezi.

Cum te poți proteja

Variola maimuței se poate transmite prin mai multe modalități, inclusiv prin contact indirect, ceea ce face prevenția extrem de importantă. Este posibil să te infectezi fără a avea contact direct cu o persoană infectată. Virusul poate fi transmis prin contact cu lenjeria de pat sau alte obiecte contaminate. Persoanele infectate trebuie monitorizate cu atenție, inclusiv în ceea ce privește istoricul lor de contact.

De asemenea, virusul se răspândește prin contactul cu materialul infecțios din leziunile cutanate și prin respirație. În plus, s-au raportat cazuri de transmitere de la mamă la bebeluș prin placentă, așa că femeile însărcinate trebuie să fie deosebit de vigilente.

Primul caz în Europa

În Europa a fost raportat primul caz de variola maimuței. O persoană din Suedia a fost confirmată ca fiind infectată cu cea mai gravă formă a virusului, denumită clada 1. Medicii din Europa sunt în alertă, având în vedere că virusul a ajuns acum și în această regiune.

”În această după-amiază am primit confirmarea că există un caz de variola maimuței în Suedia, în forma sa cea mai gravă, clada 1” , a declarat ministrul Sănătății din Suedia.

Comentarii
  • Începeți alt spectacol?! Trebuie să se acopere dezastrul din Ucronazia și tunurile date de acolo pe spatele sclavilor, nu?
    Începeți altă „teroare”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *