Prima pagină » Actualitate » Alertă meteo ANM! Meteorologii avertizează: Zeci de judeţe sub cod portocaliu de vreme rea!
Alertă meteo ANM! Meteorologii avertizează: Zeci de judeţe sub cod portocaliu de vreme rea!

Alertă meteo ANM! Meteorologii avertizează: Zeci de judeţe sub cod portocaliu de vreme rea!

16 iun. 2020, 10:35,
George Cristian în Actualitate

Alertă meteo ANM! Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de vreme rea. Avertismentul este valabil de astăzi, 16 iunie 2020, de la ora 12.00 şi va fi valabil până la ora 23.00. Meteorologii afirma faptul că aproape toată România se va confrunta cu ploi torenţiale şi vijelii puternice.

Alertă meteo ANM! Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de vreme rea

Conform Agenţiei Naţionale de Meteorologie, marţi începând cu ora 12.00 în mai multe zone ale ţării sunt semnalate averse însemnate şi vijelii. Conform meteorologilor, zonele Oltenia, Banat, Crisana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi local în Muntenia vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi însemnate de apă de peste 40 l/mp iar pe arii restrânse, aversele vor ajunge până la 80 l/mp. Pe lângă codul portocaliu de vreme rea, în zonele mai sus menţionate se vor observa şi intensificări puternice ale vântului cu rafale care pot ajunge la peste 80 km/h dar şi vijelii, grindina şi frecvente descărcări electrice.

Alertă meteo ANM! Iată judeţele care sunt sub incidenţa codului portocaliu de vreme rea

ANM a anunţat şi lista judeţelor care sunt sub incidenţa codului portocaliu de vreme rea. Printre judeţele afectate este şi Iaşul.

Județele vizate sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău și Olt.

Meteorologii anunțaseră și o alertă cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în toată țara, de marți, ora 10:00 până joi ora 10:00, în toată țara.

Cum va fi vremea în Iaşi în săptămâna 15-21 iunie 2020

Vremea în Iași în săptămâna 15-21 iunie 2020 vine la pachet cu instabilitate atmosferică și temperaturi de peste 25 grade Celsius. Pentru prima parte a săptămânii 15-21 iunie 2020 a fost emis de ANM un cod galben de furtună și instabilitate atmosferică în mai toate zonele țării, inclusiv în județul Iași. Până marți, 16 iunie, la ora 10:00, se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, care se vor manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 40- 60 litri pe metru pătrat.

Pentru astăzi, 16 iunie, era valabil codul galben de furtună emis de ANM de instabilitate atmosferică. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 27 grade Celsius. Vor apărea averse și furtuni, în timp ce vântul va continua să sufle slab în cea mai mare parte a județului. Șansele de precipitații se vor menține ridicate și spre seară.

Vremea în zona Iașului în săptămâna 15-21 iunie va aduce în continuare precipitații. Nici mijlocul săptămânii nu va fi ferit de instabilitate atmosferică. Miercuri, 17 iunie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 25 grade Celsius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *