Prima pagină » Local » Alertă! Medicii se așteaptă la o nouă creștere a cazurilor Covid-19 la Iași, după ridicarea Stării de Alertă. Dr. Florin Roșu: ”Pandemia nu s-a sfârșit”
Alertă! Medicii se așteaptă la o nouă creștere a cazurilor Covid-19 la Iași, după ridicarea Stării de Alertă. Dr. Florin Roșu: ”Pandemia nu s-a sfârșit”

Alertă! Medicii se așteaptă la o nouă creștere a cazurilor Covid-19 la Iași, după ridicarea Stării de Alertă. Dr. Florin Roșu: ”Pandemia nu s-a sfârșit”

11 mart. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Specialiștii preconizează o nouă creștere a cazurilor Covid-19 la Iași în următoarele două săptămâni, după ridicarea Stării de Alertă. Medicii avertizează că pandemia nu s-a sfârșit, iar regulile de protecție și prevenție ar trebui respectate în continuare

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, avertizează ieșenii că în următoarele două săptămâni, odată cu ridicarea Stării de Alertă și a restricțiilor, rata de infectare va crește din nou. Nerespectarea măsurilor de protecție și prevenție, care de pe data de 8 martie nu mai sunt obligatorii, va putea duce din nou la un număr mare de infectări SARS-CoV-2.

”Din punctul meu de vedere, spiritul civic, igiena mâinilor și purtarea măștii de protecție trebuie să ne caracterizeze, altfel, într-un interval de două săptămâni, vom observa o creștere a numărului de infectări Covid-19. Miercuri, 9 martie 2022, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase «Sf. Parascheva», aveam internați un număr de 72 de pacienți Covid-19 pozitivi. În cadrul secției exterioare Lețcani: 6 pacienți cu forme medii și 11 pacienți care necesită îngrijire specifică de terapie intensivă”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Preconizare creșterii cazurilor Covid-19 ține deschise centrele de evaluare și tratament din Iași

Centrele de evaluare și tratament Covid-19 din Iași rămân în continuare deschise pentru pacienții infectați Covid-19, deoarece medicii ieșeni au precizat că pandemia nu s-a încheiat. Aceștia recomadă în continuare purtarea măștii, vaccinarea și respectarea regulilor de igienă.

”Recomandarea vaccinării, asigurarea măsurilor de prevenție asigură trecerea de la starea de alertă, la cea de viață normală, așa cum o cunoaștem noi, mult mai lin. Pandemia nu s-a sfârșit, centrele de evaluare și tratament rămân deschise, deservind pacienții pozitivi, astfel încât aceștia să fie evaluați precoce și să poată fi tratați în ambulatoriu, asigurând limitarea răspândirii virale și confortul pacienților”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Odată cu ridicarea Stării de Alertă, carantina și izolarea pentru persoanele pozitive Covid-19 nu mai este obligatorie. De la debutul pandemiei și până în prezent peste 100.000 de mii de ieșeni au stat în carantină și izolare.

Starea de Alertă a fost ridicată pe data de 8 martie 2022

Starea de Alertă nu a mai fost pregungită, astfel că, începând cu data de 9 martie 2022, masca de protecție nu mai este obligatorie în absolut niciun spațiu închis sau deschis. Cetățenii vor putea să intre în mall-uri fără a prezenta certificatul verde. Mai mult decât atât, o altă prevedere este funcționarea la capacitatea maximă a tututor cafenelelor, cluburilor sau sălilor de cinema. Deși s-au ridicat toate restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea infectării cu Covid-19, se menține recomandarea respectării unor serii de măsuri. Formularul PLF rămâne în vigoare pentru cei care intră în România până când va veni Ordonanţa de abrogare a actului.

Astfel, persoanele care intră în țară fără certificat verde sau testare nu mai intră în carantină, însă completarea PFL este, încă, obligatorie. Până în prezent peste 100 de mii de ieșeni au fost în carantină și izolare din cauza Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`