Prima pagină » Cancan ultimă oră » Alertă medicală! O nouă tulpină mai infecțioasă a virusului a fost depistată în Europa. Cel puțin 1.000 de decese
Alertă medicală! O nouă tulpină mai infecțioasă a virusului a fost depistată în Europa. Cel puțin 1.000 de decese

Alertă medicală! O nouă tulpină mai infecțioasă a virusului a fost depistată în Europa. Cel puțin 1.000 de decese

22 oct. 2024, 21:46, 1 ,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

Mpox, cunoscut în trecut drept „variola maimuței” face din nou victime, de această dată in Europa. O nouă tulpină mai infecțioasă a virusului a fost descoperită pentru prima dată în Germania, conform Sky News.

Institutul Robert Koch, însărcinat cu control bolilor în această țară, a comunicat marți, că „monitorizează situația îndeaproape și își ajustează recomandările, dacă este necesar”. Institutul a precizat că purtătorul noii variante a mpox s-a infectat în străinătate, dar nu a precizat unde anume.

Cazuri descoperite

Un prim caz de mpox în afara Africii, țara de origine a acestui virus, a fost confirmat în Suedia în luna august. Alte două cazuri au fost raportate în Thailanda și în India la începutul acestei luni.

Virusul se răspândește în principal prin contactul cu persoane infectate, inclusiv prin relații sexuale.

În urma acestei evoluții, Organizația Mondială a Sănătății a declarat răspândirea crescândă a acestei boli drept urgență de sănătate globală, pentru a doua oară în doi ani.

„Variola maimuței”, a ucis peste 1.000 de oameni în Africa.

Cel puțin 1.000 de decese provocate de mpox au fost anunțate în Africa, săptămâna trecută. În prezent, cele mai multe cazuri ale bolii provocate de mpox și cunoscute în trecut drept variola maimuței sunt înregistrate în Republica Democrată Congo.

Această țară a raportat 5.399 de cazuri și 25 de decese până în data de 15 septembrie. Tot acolo au fost confirmate alte aproape 800 de cazuri de mpox în ultimele patru săptămâni.

Mare parte din teritoriul african este deja afectat de noua tulpina a virusului. Conform mass-mediei locale, 18 din cele 55 de țări africane au pe teritoriile lor focare ale bolii.

Simptome și tratament

Simptomele comune includ o erupție cutanată sau leziuni pline de puroi, care pot dura între două și patru săptămâni.

Boala este deseori însoțită de febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, energie scăzută și ganglioni limfatici umflați. În unele cazuri, infecția poate duce la deces.

În prezent, nu există niciun tratament specific autorizat medical, însă a fost dezvoltat un vaccin cu două doze pentru a proteja împotriva virusului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`