Prima pagină » International » Alertă la nivel european! Persoane necunoscute trimit dispozitive incendiare în colete
Alertă la nivel european! Persoane necunoscute trimit dispozitive incendiare în colete

Alertă la nivel european! Persoane necunoscute trimit dispozitive incendiare în colete

30 aug. 2024, 20:00,
în International

Autoritățile din Germania au emis o avertizare către companiile aeriene și cele de logistică în legătură cu trimiterea de către persoane necunoscute a unor colete ce conțin dispozitive incendiare neconvenționale, relatează agențiile DPA și Reuters, conform News.ro.

Aceste colete, expediate din diverse localități europene către alte destinații de pe continent, au luat foc în timpul transportului, potrivit DPA, care a intrat în posesia unei scrisori guvernamentale ce avertizează companiile asupra riscului.

Persoane necunoscute trimit dispozitive incendiare în colete

Mesajul de avertizare a fost emis de serviciul german de informații interne BfV și de agenția federală de combatere a infracționalității BKA, conform aceleași surse.

În scrisoarea obținută ulterior și de Reuters, BKA și serviciul de informații interne al Germaniei menționează că au fost informate despre „mai multe colete trimise de persoane din Europa, care au luat foc pe parcursul traseului lor prin diverse țări europene”.

Aceste colete conțineau dispozitive electronice de uz casnic și recipiente cu lichide, fiind probabil concepute pentru a cauza daune infrastructurii logistice, potrivit documentului.

Această nouă alertă de securitate survine în contextul atacului de la un festival din Solingen, unde trei persoane au murit, incident atribuit unui simpatizant al Statului Islamic, precum și în urma unor alerte de securitate la baze NATO din Germania.

Conform cotidianului Bild, nu este exclusă ipoteza unor acțiuni ale spionajului rus, avertizarea fiind legată de un incident petrecut în Leipzig. În iulie, un incendiu a izbucnit la centrul logistic al DHL din Leipzig după ce un colet expediat din statele baltice a luat foc, declanșând un incendiu într-un container de marfă.

Cercurile de securitate consideră că acest incendiu nu a fost unul obișnuit și suspectează un posibil sabotaj rusesc. Procurorul general federal din Karlsruhe a preluat ancheta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *