Prima pagină » Razboi în Ucraina » Alertă la centrala nucleară de la Cernobîl din cauza mai multor incendii

Alertă la centrala nucleară de la Cernobîl din cauza mai multor incendii

22 mart. 2022, 14:47,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Este alertă la centrala nucleară de la Cernobîl după ce în zonă au izbucnit mai multe incendii. Vorbim despre incendii de vegetație care au loc în aproprierea obiectivului.  Centrala de la Cernobîl a fost centrul mai multor confruntări între forțele armatei ucrainiene şi ale armatei rusești. În cele din urmă zona este controlată de armata Rusiei.

 

Forțele rusești au mai atacat, de la începutul conflictului și alte centrale nucleare. Vă aducem aminte faptul că o altă problemă a fost la centrala nucleară de la Zaporizhzhia, cea mai mare centrală de profil din Europa. La acel moment opinia internațională s-a temut pentru că bombardamentele au fost lângă obiectiv și exista riscul producerii unei tragedii mult mai mari decât cel de la Cernobîl.

Centrala nucleară de la Cernobîl trezeşte mai multe alerte din cauza unor incendii

Conform informărilor făcute de autoritățile ucrainiene, lângă centrala nucleară de la Cernobîl sunt mai multe incendii de vegetație. Autoritățile precizează faptul că sursa incendiilor ar fi bombardamentele rusești de la începutul războiului. Concret, forțele rusești au bombardat zona aferentă şi au neglijat eventualele pericole. Informaţia nu este confirmată din ambele părti. În altă ordine de idei îngrijorările apar în contextul în care s-ar putea ca particulele radioactive din zonă s-ar putea răspândi.

7 incendii de vegetație, probabil cauzate de bombardarea artileriei sau incendii, au izbucnit în zona din jurul CNE #Chornobyl, @ua_parlament,
rapoarte. Zona este acum controlată de trupele 🇷🇺, astfel că incendiile ard necontrolate, stârnind îngrijorări că fumul de radiații s-ar putea răspândi. se arată într-un Twitter.

De la începutul războiului, Rusia a atacat principalele centrale nucleare din Ucraina. Vorbim despre faptul că pe lângă Cernobîl, ruşii au atacat şi cea mai mare centrală nucleară din Europa, în speță Zaporizhzhia.

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost prima atacată de ruşi

În altă ordine de idei primul obiectiv principal atacat de ruşi de la invazia din Ucraina a fost centrala de la Cernobîl. După lupte care au durat zile întregi, rușii au capturat centrala dar şi personalul care asigură buna funcționare.

Surse ucrainiene au afirmat faptul că personalul de la centrală, personalul care întreţine centrala scoasă din funcțiune suferă enorm din cauza lipsei de mâncare dar şi din cauza frigului şi a epuizării. În acest sens s-a pus problema apariției unor erori umane care ar putea cauza o adevărată tragedie europeană.

În interiorul complexului sunt blocaţi aproximativ 300 de ucraineni capturaţi. Dintre aceştia fac parte 95 de lucrători care se aflau în schimbul de noapte la momentul sosirii ruşilor, personalul medical al Spitalului Orăşenesc Slavutych din apropiere, pompieri şi patru vizitatori.

Așadar, în încheiere vom vedea dacă alerta de la Cernobîl va duce la o problemă internațională gravă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *