Prima pagină » Actualitate » Alertă la București. Macheta unei grenade, găsită la domiciliul mamei Andreei Tonciu. Sora vedetei a aruncat-o în stradă
Alertă la București. Macheta unei grenade, găsită la domiciliul mamei Andreei Tonciu. Sora vedetei a aruncat-o în stradă

Alertă la București. Macheta unei grenade, găsită la domiciliul mamei Andreei Tonciu. Sora vedetei a aruncat-o în stradă

29 mai 2024, 13:15,
în Actualitate

A fost alertă lângă Primăria sectorului 3. Sora Andreei Tonciu a găsit agățat de poarta casei un proiectil și, fără să știe că este vorba despre macheta unei grenade, l-a aruncat în stradă.

Se pare că obiectul a fost găsit pe clanță, la domiciliul mamei Andreei Tonciu, marți seară, în jurul orei 23:00. Sora ei l-a aruncat în stradă, iar a doua zi dimineața un trecător a alertat autoritățile.

„În această dimineață, 29 mai 2024, în jurul orei 08.00, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 12 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, cu privire la faptul că, în dreptul unui imobil din Sectorul 3, pe trotuar, s-ar afla un proiectil. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, care au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind luată măsura restricționării traficului pe toată strada”, a transmis Poliția Capitalei.

Totodată, s-a procedat la evacuarea elevilor și a personalului didactic, aflați în școala din proximitate.

De asemenea, lucrătorii din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale si ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sosiți la adresă, au ridicat dispozitivul, comunicând faptul că acesta nu prezintă niciun pericol.

Prima reacție a familiei Andreei Tonciu

Potrivit familiei Tonciu, grenada a fost descoperită marți seara, în jurul orei 23:00, de sora vedetei, care a găsit dispozitivul legat de poartă. Aceasta a crezut că este vorba despre o glumă proastă, aşa că a aruncat-o pe trotuar şi a intrat în casă, transmite Antena 3.

Miercuri dimineață, tatăl ei a plecat la serviciu și a văzut acea grenadă pe trotuar şi a decis să sune la poliţie.

„La 11 a venit, era o grenadă legată de poartă, de mânerul porţii cu o sârmuliţă. Am vorbit cu băieţii şi au spus că este într-adevăr o grenadă. Deci nu e joacă. Eu nu m-am certat cu nimeni în viaţa mea. Soţia, la fel, copiii, nici atât nu ştiu de unde poate să fie. O glumă foarte proastă, dar e proastă, proastă. Vă daţi seama, dacă nu venea, fii-mea acasă, dimineaţă deschideam uşa şi exploda aia. Era cu o sârmă legată de un inel şi cu o sârmă de mânerul uşii. Cum apăsam mânerul porţii, exploda”, a spus tatăl Andreei Tonciu, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024