Prima pagină » International » Alertă în Europa! Într-o țară vecină cu România s-a înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani
Alertă în Europa! Într-o țară vecină cu România s-a înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani

Alertă în Europa! Într-o țară vecină cu România s-a înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani

14 sept. 2024, 17:21, 1 ,
în International

Este alertă într-o țară vecină cu România! S-a înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani. Iată cum se manifestă această boală și cât de gravă este. Pacientul depistat cuholeră este un tânăr de 23 de ani.

Un pacient în vârstă de 23 de ani a fost infectat cu holeră, într-o țară vecină cu România. Această boală foarte contagioasă nu a mai fost depistată în țara respectivă în ultimii 3 ani, astfel că descoperirea a fost surprinzătoare pentru medici.

Primul caz de holeră, după 103 ani, a fost depistat în Bulgaria

Pacientul în vârstă de 23 de ani este cetățean indian și a călătorit recent în New Delhi. S-a întors în Bulgaria în data de 2 sptembrie și a ajuns la spital într-o stare gravă. Acesta avea diaree acută, astfel că medicii i-au făcut un set de analize.

Conform analizelor efectuate la Laboratorul Naţional de Infecţii Bacteriene Deosebit de Periculoase din cadrul Centrului Naţional de Boli Infecţioase şi Parazitare, tânărul în vârstă de 23 de ani a fost infectat cu holeră, o boală care nu a mai fost întâlnită în Bulgaria în ultimii 103 ani.

Pacientul a fost izolat de restul și a început tratamentul, astfel că în aceste momente starea lui de sănătate este bună. Deși băiatul nu a vizitat locuri publice, autoritățile din Bulgaria au luat măsuri sanitate în acest caz, pentru a evita răspândirea bolii.

Cum se manifestă holera

Pe cât de gravă este, pe atât de greu de depistat a devenit. Holera poate fi asimptomatică în faza incipientă. Se manifetă cel mai des prin diaree, fapt care îi duce pe oameni la spital.

Alte simptome ale holerei pot fi vărsături sau stări de greață. Este o boală foarte contagioasă, care poate fi transmisă chiar și de pacienții care nu prezintă niciun fel de simptome. Succesul în tratarea acestei boli depinde de cât de repede este depistată în cazul bolnavilor.

Comentarii
  • Ciorile nespalate

    Asta patiti cand aduceti ciori nespalate din lumea a treia sa „munceasca” pentru voi.

    Nu vedeti ca ciorile astea jegoase nu muncesc deloc? Stau si freaca menta toata ziua. Nu se spala, nu respecta igiena elementara, sunt putori, nu au niciun pic de respect pentru nimeni. Chiar aveti nevoie de maimutele astea urate, proaste si puturoase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *