Prima pagină » International » Alertă în Danemarca. Drone în apropierea unor zăcăminte de gaz în Marea Nordului
Alertă în Danemarca. Drone în apropierea unor zăcăminte de gaz în Marea Nordului

Alertă în Danemarca. Drone în apropierea unor zăcăminte de gaz în Marea Nordului

04 oct. 2022, 20:19,
în International

După ce au fost sabotate gazoductele Nord Stream în Marea Baltică, poliţia daneză a anunţat marţi că a primit sesizări privind zboruri ale unor drone neautorizate în apropierea zăcămintelor de gaz din Marea Nordului, după incidente similare pe coasta norvegiană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Am avut în cursul weekendului semnalări ale unor drone în Marea Nordului”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

Au fost văzute drone în apropierea zăcământului gazier Roar, operat de grupul francez TotalEnergies

Potrivit publicaţiei specializate Danish Offshore Industry, au fost văzute drone în apropierea zăcământului gazier Roar, operat de grupul francez TotalEnergies, la peste 200 km de coasta vestică a Danemarcei.

Este pentru a doua oară într-o săptămână când sunt raportate astfel de incidente. Joi, cotidianul Ekstra Bladet menţiona o activitate „neautorizată” a unor drone deasupra zăcământului Halfdan B, exploatat tot de gigantul francez.

Contactat în legătură cu aceste informaţii, grupul a sugerat contactarea autorităţilor daneze, notează AFP.

Danemarca a sporit măsurile de securitate în jurul infrastructurilor sale energetice

Grupul a dat asigurări că a luat „măsurile necesare privind procedurile de securitate”. După sabotajul gazoductelor care leagă Rusia de Germania în zona sa economică exclusivă, Danemarca a sporit măsurile de securitate în jurul infrastructurilor sale energetice.

Norvegia vecină, acum principalul furnizor de gaz în Europa, îşi consideră la rândul ei instalaţiile petroliere şi gaziere drept o potenţială ţintă. Pentru a justifica întărirea securităţii în sector, autorităţile norvegiene au invocat un număr crescând de semnalări ale dronelor în apropierea instalaţiilor petroliere.

Ucraina acuză un „un atac terorist planificat de Rusia” în cazul scurgerilor de gaze din Nord Stream

Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, consideră că incidentul cu scurgeri de gaz pe conducta Nord Stream 1 nu este altceva decât un act de agresiune al Rusiei împotriva Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de Podoliak pe Twitter, transmite Ukrinform.

„Scurgerea de gaz” de la Nord Stream-1 nu este altceva decât un atac terorist planificat de Rusia și un act de agresiune împotriva UE. Rusia vrea să destabilizeze situația economică din Europa și să provoace panică înainte de iarnă. Cel mai bun răspuns și cea mai bună investiție de securitate – tancuri pentru Ucraina. În special cele germane…”, a scris Podoliak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`