În aceste momente, se pare că este alertă în București după ce doi oameni ar fi fost diagnosticaţi cu virusul West Nile. Conform surselor celor de la antena 3 se pare că testele sunt pozitive iar infectarea este cauzată de ţânţarii care sunt purtători de virus.
Prezenta ţânţarilor purtători de virus ar fi posibilă din cauza faptului că municipalitatea ar fi început extrem de târziu campania de deratizare.
Virusul West Nile poate provoca decesul persoanei infectate
Virusul West Nile. Înțepătura de țântar se poate transforma în ceva foarte grav, putând surveni chiar decesul, dacă te infecteaza cu acest virus. Poate infecta oameni, păsări, cai și alte mamifere, însă transmiterea se face doar prin înțepătura de țânțar.
În sezonul cald, una dintre principalele probleme cu care ne confruntăm o reprezintă insectele. Iar dintre acestea, țânțarii ocupă primul loc ca și gravitate. Ne agasează cu bâzâitul și înțepăturile lor, mai mult ne tulbură și somnul în zilele de vară. Trecând peste disconfortul și simpla mâncărime provocată de înțepătura lor, alta este problema.
Cel mai mare motiv de îngrijorare în privința țânțarilor îl reprezintă bolile pe care le pot transmite. Iar statisticile ne arată că peste un milion de oameni mor anual din cauza bolilor transmise de țânțari. Și amintim aici malaria, febra galbenă, febra West Nile, encefalita ori filarioza limfatică. În cele ce urmează ne vom opri asupra virusului West Nile, care provoacă meningite și meningoencefalite. Aceste afecțiuni se soldează de obicei cu decese în rândul pacienților care prezintă comorbidități.