Prima pagină » Local » Alertă de viroze la Spitalul ”Sf. Maria”, Iași după ridicarea restricțiilor Covid-19! A crescut numărul copiilor care ajung zilnic în unitatea de primiri urgențe
Alertă de viroze la Spitalul ”Sf. Maria”, Iași după ridicarea restricțiilor Covid-19! A crescut numărul copiilor care ajung zilnic în unitatea de primiri urgențe

Alertă de viroze la Spitalul ”Sf. Maria”, Iași după ridicarea restricțiilor Covid-19! A crescut numărul copiilor care ajung zilnic în unitatea de primiri urgențe

28 mart. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Medicii ieșeni se confruntă cu un număr mare de pacienți cu viroze specifice tranziției de sezon, care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului ”Sf. Maria”, Iași. Însă, aceste cazuri nu sunt singurele urgențe. Media pacienților admiși este de peste 100 pe zi. Urgențele sunt diverse, de la cele grave, cum sunt traumele, politraumele, și până la urgențe generate de febră și vărsături. Medicii pun pe seama ridicării stării de alertă numărul crescut de urgențe.

”Odată cu ridicarea Stării de Alertă Epidemiologică SARS-CoV-2, a crescut adresabilitatea la UPU. Media pacienților admiși este de 125 pe 24 de ore. Patologia este diversă, cu urgențe majore tip traume/politraume de diferite cauze, intoxicații accidentale/voluntare, insuficiențe acute respiratorii etc. Dar și urgențe generate de febră, vărsături, boală diareică acută, tuse etc.”, a declarat dr. Solange Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași.

Numărul cazurilor de viroze a crescut la Spitalul ”Sf. Maria”, Iași, iar al cazurilor Covid-19 a scăzut

Venirea primăverii aduce după sine un fenomen înfricoșător pentru părinți. Tot mai mulți copii au nevoie de îngrijiri medicale în cadrul spitalului după ce dezvoltă o viroză specifică tranziției de la sezonul rece la cel de primăvară. Această viroză se manifestă în rândul minorilor cu vărsături și diaree. Totuși, medicii au observat în ultima perioadă că numărul copiilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut considerabil.

”Există infecții SARS-CoV-2 într-un număr scăzut față de perioada anterioară (ianuarie, februarie), viroze respiratorii, enteroviroze etc. În prezent, ne confruntăm cu patologia specifică pacienților de vârstă pediatrică, în această perioadă de tranziție de la sezonul rece la primăvară”, a spus dr. Solange Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași.

Recomandările medicilor pentru prevenirea îmbolnăvirii

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și avertizează populația că, în această perioadă, predispoziția la contaminare este foarte mare și oferă o serie de sugestii de prevenție. Aceștia sugerează ieșenilor să evite aglomerațiile urbane și contactul cu persoanele bolnave. Totodată, să se spele pe mâini mai des decât de obicei, să izoleze bolnavul de restul familiei într-o cameră luminoasă și încălzită. Bolnavul va utiliza batiste igienice în caz de tuse sau strănut, încăperile și birourile se vor aerisi și se va menține temperatura de 18-20 de grade Celsius.

Copiii și adulții bolnavi vor rămâne la domiciliu pentru evitarea transmiterii virusurilor în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`