Prima pagină » Actualitate » Alertă de război în Asia după ce China a intrat cu zeci de avioane militare în spaţiul aerian al Taiwanului
Alertă de război în Asia după ce China a intrat cu zeci de avioane militare în spaţiul aerian al Taiwanului

Alertă de război în Asia după ce China a intrat cu zeci de avioane militare în spaţiul aerian al Taiwanului

29 nov. 2021, 08:40,
BZI.ro, în Actualitate

Forțele aeriene din Taiwan s-au grăbit din nou duminică pentru a avertiza 27 de avioane chineze care au intrat în zona sa de apărare aeriană, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan, cea mai recentă creștere a tensiunilor în strâmtoarea Taiwan, când președintele Chinei s-a întâlnit cu generalii săi de vârf. Ar putea fi o alertă de război mai ales că autorităţile chineze de la Beijing consideră că Taiwanul este o parte din China.

Taiwanul revendicat de chinezi s-a plâns timp de un an sau mai mult de misiunile repetate ale forțelor aeriene chineze în apropierea insulei guvernate democratic, adesea în partea de sud-vest a zonei sale de identificare a apărării aeriene, sau ADIZ, aproape de Insulele Pratas controlate de Taiwan.

China a intrat în spaţiul aerian al Taiwanului cu zeci de avioane militare

Taiwanul numește activitățile militare repetate ale Chinei din apropiere „război din „zonă gri”, conceput atât pentru a epuiza forțele Taiwanului făcându-le să se amestece în mod repetat, cât și pentru a testa răspunsurile Taiwanului.

Într-o perioadă de patru zile, începând cu 1 octombrie, când China și-a marcat ziua națională, Taiwan a declarat că aproape 150 de avioane militare PLA au intrat în ADIZ, nu în spațiul aerian teritorial, ci într-o zonă mai extinsă, care monitorizează și patrulează Taiwanul care acționează pentru a-i acorda mai mult timp. pentru a răspunde oricăror amenințări.

Cea mai recentă misiune chineză a inclus 18 avioane de luptă plus cinci bombardiere H-6 cu capacitate nucleară, precum și, în mod neobișnuit, un avion de realimentare aerian Y-20, a spus ministerul din Taiwan.

Bombarderele au zburat în sudul Taiwanului în Canalul Bashi, care separă insula de Filipine, apoi în Pacific înainte de a se întoarce în China, potrivit hărții furnizate de minister.

SUA a declarat în repetate rânduri că va apăra Taiwanul în caz de conflict militar cu China

Armata SUA are în mod clar capacitatea de a apăra Taiwanul de un atac al Chinei dacă va primi ordin în acest sens, a declarat miercuri generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, abordarea Washingtonului riscând să amplifice tensiunile cu Beijingul, potrivit mediafax.

Generalul Mark Milley a declarat că nu se aşteaptă ca armata chineză să intervină în Taiwan în următoarele 24 de luni. Şeful Statului Major Interarme a precizat, la Forumul pentru Securitate organizat de Institutul Aspen, că Washingtonul menţine politica „ambiguităţii strategice” în cazul Taiwanului, subliniind, potrivit Agenţiei France-Presse, că armata SUA poate interveni pentru apărarea Taiwanului dacă primeşte ordin din partea preşedintelui.

Președintele Chinei, Xi Jinping l-a avertizat pe Joe Biden, președintele SUA în chestiunea Taiwan

Pe de altă parte, conflictul verbal dintre cele două mari puteri a excaladat cu ameninţările pe care președintele Chinei, Xi Jinping le-a făcut la adresa SUA și a lui Joe Biden. Acesta a declarat că Statele Unite ale Americii se joacă cu focul în chestiunea Taiwan.

Global Times, administrat de stat din China, a declarat că Xi a dat vina pe tensiunile recente pe „încercările repetate ale autorităților din Taiwan de a căuta sprijinul SUA pentru agenda lor de independență, precum și intenția unor americani de a folosi Taiwanul pentru a opri China”.

„Asemenea mișcări sunt extrem de periculoase, la fel ca și jocul cu focul. Cine se joacă cu focul va fi ars”, se spune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *