Prima pagină » Local » Alertă de furtuni și vijelie la început de săptămână în județul Iași. Temperaturile vor scădea în aceste zile
Alertă de furtuni și vijelie la început de săptămână în județul Iași. Temperaturile vor scădea în aceste zile

Alertă de furtuni și vijelie la început de săptămână în județul Iași. Temperaturile vor scădea în aceste zile

04 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

În următoarele zile vremea în județul Iași va fi ceva mai rece față de zilele precedente. Locuitorii din județul Iași vor avea parte de precipitații și vânt, dar și de temperaturi ceva mai scăzute

Vreme rece în aceste zile în județul Iași. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare de vreme rea pentru mai toate zonele țării, inclusiv pentru județul Iași. Astel, până în această seară, 4 mai, la ora 22:00, județul Iași este cuprins de o avertizare privind instabilitatea atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. Ieșenii trebuie să se aștepte și la cantități de apă ce vor depăși local 25-30 litri pe metrul pătrat. De asemenea, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60-70 kilometri pe oră, vijelii și, izolat, grindină. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de 10 grade Celsius și o maximă de 17 grade Celsius.

Maine, 5 mai, în județul Iași vremea se va menține închisă. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 7 grade Celsius și o maximă de 20 de grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab, în timp ce șansele de precipitații vor fi ușor ridicate.

Mijlocul săptămânii va aduce în județul Iași temperaturi ceva mai scăzute. Miercuri, 6 mai, se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 5 grade Celsius și o maximă de 13 grade Celsius. Pot apărea izolat averse, în timp ce valorile din termometre se vor situa între o minimă de 5 grade Celsius și o maximă de 13 grade Celsius. Șansele de precipitații vor fi destul de ridicate, ieșenii urmând a avea parte de averse, în timp ce vântul va sufla în rafale.

Veste bună spre finalul săptămânii în județul Iași

Temperatura aerului va crește ușor spre finalul săptămânii. Astfel, joi, 7 mai, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 9 grade Celsius și o maximă de 16 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de reduse.

Vineri, 8 mai, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 9 grade Celsius și o maximă de 20 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab, iar umiditatea aerului va fi ușor ridicată.
Sâmbătă, 9 mai, în județul Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 10 grade Celsius și o maximă de 24 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab, iar șansele de precipitații vor fi reduse.
Duminică, 10 mai, în județul Iași vremea va fi ușor mai închisă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 11 grade Celsius și o maximă de 24 de grade Celsius. Pot apărea averse izolate, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`