Prima pagină » National » Alertă de COVID în Bucureşti. 11 cadre medicale, infectate la un mare spital din Capitală
Alertă de COVID în Bucureşti. 11 cadre medicale, infectate la un mare spital din Capitală

Alertă de COVID în Bucureşti. 11 cadre medicale, infectate la un mare spital din Capitală

22 aug. 2020, 17:07,
în National

Este alertă de COVID-19 la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, după ce 11 cadre medicale de la secţia de Neurochirurgie au aflat că sunt infectate cu coronavirus.

Printre cei infectaţi se află şi şeful secţiei, medicul Alexandru Taşcu. Doctorul se simte bine, dar a decis să se interneze la Institutul Matei Balş din Capitală, pentru a-şi proteja familia.

Restul cadrelor medicale, medici, asistente şi infirmiere, confirmate pozitiv, sunt în carantină la domiciliu.

Lipsă acută de personal, la Bagdasar-Arseni

Conducerea spitalului a decis că după nebulizare, secţia se va mai ocupa doar de urgenţe neurochirurgicale pediatrice, având acum o lipsă acută de personal.

Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală s-a mai confruntat cu un focar de coronavirus în luna iunie, când alţi 16 angajaţi au fost testaţi pozitiv.

Focar de coronavirus în Prahova

Focar de coronavirus în Prahova: 39 dintre cele 45 de persoane cu handicap internate în centrul social din oraşului Urlaţi sunt infectate cu SARS-CoV-2.

Situaţie gravă într-un centru de reabilitare şi recuperare administrat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Prahova. Mai multe de jumătate din persoanele cu handicap psihic internate într-un centru de recuperare au fost depistate cu noul coronavirus. Din 39 de persoane găsite infectate, 24 au fost transferate la spital.

Întregul personal, dar şi persoanele internate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi, au fost testate, după cum precizează autorităţile din Prahova. Situaţia a escaladat într-un mod alert după ce săptămână tecuta au fost depistate câteva cazuri în centrul aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova.

„În urma testării întregului efectiv de aici (98 de persoane, dintre care 45 sunt beneficiari, iar 53 sunt angajaţi), numărul total al infectărilor a ajuns la 44 de persoane. Dintre acestea, 39 sunt beneficiari, iar cinci sunt din rândul personalului angajat. În urma evaluărilor medicale, 24 dintre adulţii internaţi în această unitate au fost transferaţi la spital, ceilalţi au rămas în centru, fiind evaluaţi zilnic de un medic internist de la Spitalul Urlaţi desemnat de DSP Prahova”, a transmis vineri, Prefectura Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`