Prima pagină » Local » Alertă cu bombă la un liceu din judeţul Iaşi. Autorităţile s-au deplasat de urgenţă la faţa locului – EXCLUSIV
Alertă cu bombă la un liceu din judeţul Iaşi. Autorităţile s-au deplasat de urgenţă la faţa locului - EXCLUSIV

Alertă cu bombă la un liceu din judeţul Iaşi. Autorităţile s-au deplasat de urgenţă la faţa locului – EXCLUSIV

09 feb. 2022, 11:28,
în Local

Astăzi, 9 februarie 2022, autorităţile ieşene au fost alertate printr-un apel cu privire la faptul că la Liceul Tehnologic „Petre P. Carp” din Ţibăneşti, judeţul Iaşi, se afla o bombă. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie care au asigurat zona.

În urma cercetărilor s-a dovedit faptul că alarma a fost falsă.

Alertă cu bombă la un liceu din judeţul Iaşi. Întreaga unitate de învăţământ a fost evacuată

În urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112 cadrele didactice, personalul auxiliar, elevii şi alte persoane care se aflau în Liceul Tehnologic ”Petre P. Carp” din Ţibăneşti au fost evacuate, după o alertă cu bomba. Poliţia în urma colaborării dintre conducerea instituţiei şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a descoperit că apelul nu a fost făcut de un elev al unităţii şcolare. Activitatea a fost reluată în mod normal. De asemenea, de precizatul faptul că nu au fost înregistrate cazuri de panică şi agitaţie.

„În această dimineață, a fost efectuat un apel la numărul unic de urgență prin care a fost semnalată existența unei bombe la Liceul Tehnologic „Petre P. Carp” Țibănești. Instituțiile abilitate au efectuat verificări și, începând cu ora 10, cursurile au fost reluate, deoarece a fost o alarmă falsă. Inspectoratul Școlar Județean, prin reprezentanții care s-au deplasat la școală, comunică permanent cu directorul unității și monitorizează cu atenție această situație”, au declarat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Prima reacţie a conducerii Liceului Tehnologic „Petre P. Carp” din Ţibăneşti, după alerta cu bombă

Alina David, directorul Liceului Tehnologic „Petre P. Carp” din Ţibăneşti, a avut o primă reacţie în ceea ce priveşte cazul apelului la 112, unde se sesiza prezenţa unei bombe în cadrul şcolii.

„Într-adevăr în această dimineaţă a fost acest incident. Am colaborat cu poliţia, autorităţile şi ISJ Iaşi. În urma cercetărilor a fost dovedit faptul că apelul nu a fost făcut de un elev al nostru, al unităţii de învăţământ. Acest lucru este foarte important de scos în evidenţă deoarece nu ar fi corect ca instituţia să devină „vedetă” cu asemenea situaţii, în presă. Am reluat activitatea în mod normal. Nu au fost cazuri problematice”, a declarat Alina David, directorul Liceului Tehnologic „Petre P. Carp” din Ţibăneşti.

Alertă cu bombă și la Baia Publică din Iași

Reamintim faptul că ieri, 8 februarie 2022, o altă alerta cu bomba a fost făcută în Iaşi. Geniştii s-au deplasat pe strada Sf. Petru Movilă după ce un bărbat a sunat la numărul unic de urgenţă 112.

Constantin Cioabă, un bărbat în vârstă de 50 de ani, fără adăpost şi cu probleme psihice a alertat autorităţile. Acesta a sesizat că în Baia Publică se afla o bombă.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie care au securizat perimetrul. În urma cercetărilor s-a dovedit faptul că alarma a fost falsă şi niciun pachet suspect nu a fost descoperit.

În edițiile anterioare ale Cotidianului BZI au mai fost publicate alerte false cu bombe în Iași. La finalul lunii iunie 2021, brigada antitero s-a deplasat la sediul DGASPC Iași, unde un părinte amenința că va arunca clădirea în aer cu ajutorul unei bombe.

Oamenii legii atrag atenție cetățenilor să nu apeleze la 112 în cazul în care nu au nevoie de ajutor real și să nu pună autoritățile pe drum doar pentru a sesiza o alertă falsă cu bombă cum a fost în cazul liceului din județul Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *