Prima pagină » Actualitate » Alertă cu bombă la Curtea de Apel București
Alertă cu bombă la Curtea de Apel București

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București

29 iun. 2020, 12:31,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București. Autoritățile au fost alertate după ce s-ar fi primit un telefon prin care se anunța pretinsa existență a unui dispozitiv explozibil în clădire. Clădirea a fost evacuată în totalitate.

”Astăzi, în jurul orei 11,10, un bărbat a anunţat prin apel la 112 că la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 14, care au procedat la evacuarea clădirii, iar la acest moment specialişti ai Serviciului Pirotehnic din cadrul IGPR efectuează verificări”, precizează Poliţia Capitalei. În zonă sunt restricţii de trafic auto şi pietonal.

În urmă cu o lună o altă amenințare cu bombă a fost făcută la Tribunalul București. Ulterior, alarma s-a dovedit a fi falsă.

Alertă cu bombă

Alertă cu bombă la metroul din Bucureşti! Staţia de metrou Eroilor a fost evacuată

O alertă cu o posibilă bomba la metroul din Bucureşti a pus pe jar autorităţile din Bucureşti. O persoană a sunat la numărul unic de urgenţă 112 spunând că a plasat o bombă în staţia Eroilor de la metroul din Bucureşti. Conform primelor informaţii, echipaje de poliţie şi jandarmi au ajuns deja la faţa locului şi perimetrul a fost securizat. Metroul nu mai opreşte în staţia Eroilor.

Ofiţerii pirotehnişti, la faţa locului

Conform informaţiilor date presei, ofiţerii din cadrul serviciului pirotehnic au fost la faţa locului pe data de 19 iunie 2020 şi au încercat să găsească eventualul material explozibil. Au fost aduşi, la faţa locului, câini special antrenaţi pentru aceste stări de fapt. Toată lumea din staţia Eroilor a fost evacuată. Călătorii au fost îndrumaţi către staţiile de autobuz din zona.

Toate apelurile cu bombă s-au dovedit a fi false

Metroul din Bucureşti a fost ţinta glumelor proaste de mai mulţi ani. Zeci de apeluri false anunţau o posibilă bomba. Oamenii legii se confrunta cu astfel de apeluri false în fiecare lună. Totuşi, pirotehniştii iau fiecare apel de acest gen în serios şi verifică veridicitatea acestuia. Chiar dacă apelurile sunt false, disconfortul creat pentru bucureştenii evacuaţi şi pentru oamenii legii care fac verificări este uriaş.

Ce rişti dacă apelezi fără motiv 112

Amenzi majorate semnificativ pentru alertarea falsă, astfel:

apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei;
alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 lei.

Apelarea abuzivă este definită astfel:

– apelarea repetată, cu rea intenţie, a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acţiunea agenţiilor specializate de intervenţie,

– sau apelarea numărului 112 pentru a aduce injurii operatorilor.

Mesajul abuziv este definit astfel: transmiterea repetată de mesaje scurte (SMS) către numărul 113, cu rea intenție, de către o persoană care nu este înregistrată la administratorul SNUAU, sau transmiterea unui mesaj scurt (SMS) către numărul 113 pentru a aduce injurii operatorilor, precum și transmiterea repetată către numărul 114, cu rea intenție, a unor mesaje care nu respectă condițiile cu privire la transmisterea mesajelor cu informația de localizare.

Alertarea falsă este definită ca fiind utilizarea intenţionată a numărului 112 pentru determinarea alarmării sau intervenţiei agenţiilor specializate de intervenţie în mod nejustificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`