Prima pagină » National » Alertă ANM! Meteorologii anunță un nou val de caniculă. Temperaturile vor fi insuportabile
Alertă ANM! Meteorologii anunță un nou val de caniculă. Temperaturile vor fi insuportabile

Alertă ANM! Meteorologii anunță un nou val de caniculă. Temperaturile vor fi insuportabile

11 aug. 2024, 16:00,
în National

Meteorologii anunță un nou val de caniculă. Codul galben va intra în vigoare duminică, 11 august, și va ține până luni, 12 august. Vor fi multe grade în termometre și în Capitală.

Interval de valabilitate: 11 și 12 august

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic

Duminică și luni, în sudul Crișanei, Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei vor fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, mai ridicate luni, izolat până spre 38 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu valori termice în jurul a 20 de grade.

Prognoza meteo pentru luna august

Prognoza meteo. Potrivit ANM, în săptămâna 12-19 august valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo: Fără ploi semnificative în luna următoare

Prognoza meteo. În săptămâna 19-26 august temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, nordvestice şi local la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024