Prima pagină » Actualitate » UPDATE | Anchetă epidemiologică la Conest SA. 21 de vietnamezi au fost depistați cu Covid-19
UPDATE | Anchetă epidemiologică la Conest SA. 21 de vietnamezi au fost depistați cu Covid-19

UPDATE | Anchetă epidemiologică la Conest SA. 21 de vietnamezi au fost depistați cu Covid-19

19 sept. 2020, 10:05,
în Actualitate

Anchetă epidemiologică la Conest SA. Conform ultimelor informații deținute de reporterii BZI, la firma de construcții Conest SA au fost identificate mai multe persoane infectate cu CoVid-19. Este vorba în special de muncitorii folosiți la șantierele din municipiu. Deocamdata nu se cunosc informații despre impactul real al focarului.

„În momentul de față sunt 21 de persoane în evaluări la Spitalul de Boli Infecțioase, iar formele simptomatice vor fi trimise la Spitalul CFR Iași. Totodată se așteaptă răspunsul anchetei epidemiologice de la Direcția de Sănătate Publică Iași pentru a vedea cât s-a extins focarul”, a precizat prof.dr. Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Măsuri de siguranță sanitară în cazul focarului COVID-19 de la Conest

21 de persoane din grupul celor 52 de muncitori vietnamezi, angajați ai companiei Conest, au fost depistați pozitiv la testul Coronavirus. Precizăm că testele au fost efectuate la inițiativa companiei noastre. Conest are ca prioritate, din luna martie, sănătatea angajaților și asigurarea celor mai bune măsuri de protecție împotriva infecției cu COVID-19.

Ieri, cei 21 de muncitori depistați pozitiv au fost izolați iar astăzi, în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecțioase au fost internați la Spitalul CFR. Conducerea companiei ține permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR și potrivit lor, angajații depistați pozitiv au forme ușoare ale infecției cu COVID 19. Ceilalți 31 de angajați vietnamezi testați negativ au fost relocați într-un spațiu sigur din punct de vedere sanitar.

„Precizăm faptul că muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe șantierele Conest. În același timp, în permanență s-a lucrat în spații deschise asigurând normele de distanțare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanțare, fără ca angajații vietnamezi să interacționeze cu ceilalți angajați. Nu au parasit incinta șantierelor și nu au intrat în spații publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Conest a aplicat toate măsurile prevazute de legislație și a pus la dispoziția tuturor angajaților materiale de protecție: măști, mănuși și dezinfectant. Cei 52 de angajați vietnamezi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani”, a declarat directorul general al companiei Conest, Irinel Tofan.

Conest ține să precizeze că această situație nu va afecta lucrările derulate în municipiul Iași.
Vă mulțumim și vă vom ține informați cu privire la această situație.

Anchetă epidemiologică la Conest SA. Orașul este blocat de șantiere

Un oraş întreg este blocat din cauza Conest SA, firma lui Viorel Cozma, şi a specialiştilor din Primărie! Sute de ieşeni se plâng că din cauza şantierului din Tudor Vladimirescu, sunt cozi uriaşe de maşini, iar timpul petrecut în trafic s-a triplat efectiv, faţă de perioada de până la începutul şcolii. Şi mai grav este faptul că nimeni de la SC Conest SA nu lucrează în aceste momente pe şantierul din Tudor Vladimirescu, aşteptând probabil să vină iarnă, ca să mai treacă timpul şi ei să încaseze banii ieşenilor.

Afacerile din Tudor Vladimirescu, distruse de șantierul Conest SA

Afacerile din Tudor Vladimirescu, distruse de șantierul Conest SA. Proprietarii de fast-food-uri se gândesc serios să se reorienteze. Șantierul Conest a blocat activitatea agenților economici, care sunt în pragul falimentului, iar zeci de angajați riscă să rămână pe drumuri. Șefii firmei de construcții promit că termină lucrările peste două luni

Afacerile din Tudor Vladimirescu, distruse de șantierul Conest SA. Pe lângă pandemia de COVID-19 și lipsa studenților, oamenii de afaceri din campus se confruntă și cu un șantier deschis de Primăria Iași pentru reabilitarea liniei de tramvai. Executantul lucrării este Conest SA, controlată de afaceristul Viorel Cozma, firmă ce a primit majoritatea contractelor bănoase ale municipalității. Însă, modul în care sunt executate lucrările este sancționat de proprietarii afacerilor de tip fast-food. Trecătorii evită zona tocmai pentru că este impracticabilă. Vânzătorii de la chioșcurile de alimentație publică nu au de ales decât să observe că numărul clienților scade în fiecare zi din cauza accesului.

Iar acum, de la această anchetă epidemiologică la Conest SA, lucrările pe șantiere riscă să fie întârziate și mai mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *