Prima pagină » Actualitate » Alertă alimentară în magazinele Kaufland! Un produs alimentar ar putea fi contaminat cu Salmonella
Alertă alimentară în magazinele Kaufland! Un produs alimentar ar putea fi contaminat cu Salmonella

Alertă alimentară în magazinele Kaufland! Un produs alimentar ar putea fi contaminat cu Salmonella

16 iul. 2024, 14:20,
în Actualitate

Un tip de pastă tahini comercializată în magazinele Kaufland este rechemată din cauza pericolului infectării cu Salmonella. Firma producătoare AB World Foods UK informează despre retragerea de pe piață a tuturor loturilor din produsul Pasta Tahini Al’Fez 160g.

„În cazul produselor vizate, nu se poate exclude faptul că acestea pot avea suspiciune de prezență Salmonella”, reiese de pe site-ul ANSVSA.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul și importatorul pentru România au retras aceste produse de la vânzare.

Cei care au cumpărat produsele sunt rugați să le returneze la magazinul de unde l-au cumpărat.

Rechemarea vizează exclusiv produsul Pasta Tahini Al`Fez 160g.

Ce este intoxicaţia alimentară cu Salmonella

Prevenirea infecţiei cu Salmonella implica practici bune de igienă alimentară, cum ar fi spălarea mâinilor cu apă şi săpun înainte de a mânca şi de a pregăti alimente, gătirea completă a alimentelor, evitarea consumului de alimente crude sau insuficient gătite, păstrarea alimentelor la temperaturi adecvate şi evitarea contaminării încrucişate între alimente. Este important să cumpăraţi alimente de la surse de încredere şi să le verificaţi dată de expirare şi aspectul. În cazul în care aveţi simptome de infecţie cu Salmonella, trebuie să vă adresaţi medicului pentru a primi tratament adecvat.

Alimentele contaminate cu Salmonella sau alţi microbi dăunători au, de obicei, un aspect normal, la fel şi gustul şi mirosul. Prin urmare, este important să ştiţi cum să preveniţi infecţia. Salmonella provoacă mai multe cazuri de boala decât v-aţi aştepta. Pentru fiecare caz de boala Salmonella confirmat prin teste de laborator, aproape 30 de alte cazuri nu sunt raportate. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea persoanelor care au simptome de boala alimentară nu merg la medic.

Ce poate provoca o infecţie cu Salmonella

Puteţi obţine o infecţie cu Salmonella prin consumul de diferite alimente, cum ar fi pui, curcan, carne de vită şi porc, ouă, fructe, legume şi chiar alimente procesate, cum ar fi plăcinte din carne congelată. Unele focare recente de Salmonella care au îmbolnăvit oamenii din multe state au fost legate de carnea de pui, carnea de curcan, carnea de vită, tonul, ciupercile, ceapă, piersici, papaya.

Mâncarea nu este singura modalitate prin care Salmonella se răspândeşte la oameni. Bacteriile se răspândesc şi prin apă contaminată, mediul înconjurător, alte persoane şi animale. Chiar şi animalele cu care puteţi avea contact în grădinile zoologice interactive, ferme, târguri şi şcoli şi pepiniere pot transporta Salmonella şi alţi microbi dăunători.

Cine este mai probabil să aibă o infecţie cu Salmonella

Unele persoane sunt mai predispuse în a avea o infecţie gravă cu Salmonella. Aceste categorii populaţionale includ copiii sub vârsta de 5 ani, adulţii de 65 ani şi mai mari şi persoanele al căror sistem imunitar este slăbit de anumite afecţiuni (cum ar fi diabetul, boala hepatică, boala renală şi cancerul) sau de tratamentele pentru respectivele patologii.

Simptomele infecţiei cu Salmonella

Boala Salmonella poate fi gravă, simptomele încep de obicei între 6 ore şi 6 zile după infecţie. Simptomele includ diaree care poate avea sânge, febră şi crampe stomacale. Majoritatea oamenilor se recuperează în 4 până la 7 zile fără tratament cu antibiotice. Dar unele persoane cu diaree severă pot avea nevoie să fie spitalizate sau să ia antibiotice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *