Prima pagină » Business în România » Alertă alimentară chiar înainte de Paște! Produse cu Salmonella, descoperite în mai multe supermarketuri!
Alertă alimentară chiar înainte de Paște! Produse cu Salmonella, descoperite în mai multe supermarketuri!

Alertă alimentară chiar înainte de Paște! Produse cu Salmonella, descoperite în mai multe supermarketuri!

25 apr. 2024, 11:20,
BZI.ro, în Business în România

Este alertă alimentară chiar înainte de Paște după ce inspectorii ANPC au descoperit produse cu Salmonella în mai multe supermarketuri. Este vorba despre controale efectuate de inspectori în supermarketurile Lidl, Auchan sau Penny, unde s-a găsit la comercializare produse din carne infestată.

Produse cu Salmonella, descoperite în mai multe supermarketuri!

Românii au intrat deja în febra cumpărăturilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iar cel mai comercializat aliment este cu siguranță carnea. Din păcate, în mai multe magazine au fost descoperite produse cu Salmonella.

Inspectorii de la Autoritatea Națională pentru protecția Consumatorului (ANPC) au făcut mai multe controale la nivel național, la toate magazinele marilor lanțuri comerciale, dar si la producători. Rezultatele au fost șocante. Nu este exclus ca lista magazinelor care comercializează carne care poate duce la decesul oamenilor să fie mult mai lungă.

„La nivel național, controalele au fost efectuate de către comisarii A.N.P.C. atât în unități de comercializare (magazine alimentare, magazine ale producătorilor, super/hypermarketuri etc.) cât și la procesatori (unități tip carmangerie, procesatori carne pasăre), spre exemplu: Auchan, Metro Cash& Carry România, Lidl, Kaufland, Mega Image, Rewe România (Penny), Meat Internațional SRL, Agroprod Crasna, Transavia SA, Agrotrans SRL, Avi-Top SA, Fermador SRL, Furbo Impex SRL, Vanbet SRL, etc“, au transmis reprezentanții ANPC.

În cadrul acestor controale, comisarii au procedat, între altele, la prelevarea de probe de carne şi organe de pasăre pentru determinarea prezenţei / absenţei bacteriei Salmonella.

„Pentru o parte din eșantioanele prelevate a fost detectată prezența Salmonella, însă până la acest moment nu s-au primit toate rezutatele prelevărilor, o parte din probele prelevate fiind încă în lucru în vederea serotipizării“, au adăugat reprezentanții ANPC.

Pui grill și ficat de pui, cu Salmonella

În urma controalelor efectuate la supermarket-ul Penny, inspectorii ANPC au descoperit, în urma analizei făcute, serotipul de bacterie Salmonella prezentă în carnea şi organele de pasăre prelevate din sortimentele marcă proprie a lanțului Penny.

„La produsul „FICAT DE PUI”, marca HANUL BOIERESC, s-a constatat Salmonella Infantis, la produsul „PIEPT DE PUI CU OS SI PIELE”, marca HANUL BOIERESC, s-a constatat Salmonella Infantis, iar la produsul „PUI GRILL” marca HANUL BOIERESC s-a constatat Salmonella Enteridis şi Salmonella Infantis“, au explicat inspectorii ANPC.

Mai mult, în urma analizei de laborator efectuate la produsul „pipote și inimi de pui”, produs de S.C. AGRICOLA INTERNATIOANL S.A. și comercializat de operatorul economic LIDL DISCOUNT SRL, a fost detectată prezenţa bacteriei Salmonella Infantis.

În cazul Auchan Romania S.A., s-a detectat prezența Salmonella Spp. (Salmonella Enteridis / Salmonella Infantis) la produsele „Cocoșel de pădure“, de la Agricola international, Golden Cocorico – mușchiuleț de pui și Pui grill Auchan.

”Noi am sesizat autoritățile competente în domeniu să ia măsurile care se impun în ceea ce privește această acțiune de control desfășurată de ANPC. Este foarte importantă eticheta produsului unde sunt toate informațiile de care are nevoie un consumator să veridice data durabilității, gradul de perisabilitate ridicat”, a declarat președinte interimar ANPC, Sebastian Hotca.

Astfel, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANPC, s-au descoperit produse cu Salmonella, în mai multe supermarketuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *