Prima pagină » Sanatate » Alergie la căpșuni. Cum poate fi identificată la timp aceasta?

Alergie la căpșuni. Cum poate fi identificată la timp aceasta?

06 mart. 2023, 10:56,
în Sanatate

Deși fructele sunt foarte sănătoase, unele persoane suferă de alergie la căpșuni și sunt nevoite să evite acest deliciu parfumat. Consumul excesiv sau chiar și moderată de căpșuni de către o persoană alergică poate duce la o serie de lucruri neplăcute, precum erupții cutanate, tulburări gastrointestinale și alte simptome.

Ar fi o greșeală să considerăm căpșunile absolut dăunătoare. Fructele conțin o cantitate mare de vitamine, micro și macroelemente, minerale, fibre, acizi organici, antioxidanți. Căpșunile conțin potasiu, sodiu, fosfor, clor, calciu, fier, iod, cupru, seleniu, acid folic, acid ascorbic, biotină, tiamină și multe alte substanțe sănătoase. Datorită conținutului caloric scăzut, este inclus în meniurile dietetice, poate fi consumat chiar și de persoanele cu diabet. Datorită prezenței în compoziția sa a antioxidanților, căpșunile sunt adesea folosite ca produs terapeutic pentru răceli.

Alergie la căpșuni. Din ce cauză fructele provoacă un astfel de disconfort?

Cu excepția utilizării în alimentație, acest fruct este adesea folosit pentru proceduri cosmetice. Căpșunile luptă eficient cu pigmentarea nedorită, acneea și coșurile. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că fructele sunt produse alimentare care eliberează histamina intracelulară.

Cauza alergiei la căpșuni este considerată a fi structura poroasă a boabelor. Polenul pătrunde în fibrele sale libere în timpul înfloririi și, prin urmare, este un factor declanșator al alergiei. Așadar, dacă tu sau copilul tău sunteți predispuși la reacții alergice severe, ar trebui să fiți foarte atenți atunci când mâncați căpșuni. În plus, ar trebui să evitați să mâncați fructele care au fost tratate cu îngrășăminte și substanțe chimice dubioase.

Trebuie să fiți deosebit de atent dacă aveți antecedente familiale de alergie sau astm. Deoarece reacțiile atipice ale sistemului imunitar pot fi condiționate genetic. Astfel, este foarte probabil ca tendința de alergie la căpșuni să fie moștenită de la rudele apropiate.

Primele simptome care anunță manifestarea alergiei. La ce să fii atent?

Erupțiile cutanate sunt unul dintre primele semne de avertizare a alergiei. Căpșunile nu fac excepție. Erupția alergică la căpșuni este unul dintre cele mai neplăcute simptome și apare adesea înaintea oricăror alte simptome.

Erupția alergică la căpșuni seamănă foarte mult cu urticaria. Astfel, pe piele apar mici pete roșii, care se pot apoi agrega în zone mai mari, cu hiperemie și umflături. Roșeața este însoțită de mâncărimi neplăcute și, uneori, de o senzație de arsură. Ocazional, pot apărea vezicule, piele uscată și descuamare. Odată ce alergenul a dispărut, erupția dispare, fără a lăsa urme.

În plus față de erupția cutanată menționată mai sus, alergia la căpșuni prezintă semne, majoritatea caracteristice oricărei alte alergii alimentare. Printre semnele unei reacții alergice se numără și lăcrimare atipică,  fotofobie și înroșirea albului.

De asemenea, multe persoane suferă de o creștere a temperaturii corpului. În multe cauze, persoanele alergice suferă de disfuncții ale sistemului bronhopulmonar. Acestea se manifestă prin tuse uscată, respirație șuierătoare și dificultăți de respirație.

Cum se tratează deranjul provocat de aceste fructe? Recomandările medicilor

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți odată ce ați identificat simptomele descrise mai sus este să vă efectuați o programare la un alergolog. Medicul vă va examina și vă va prescrie testele pe care trebuie să le faceți pentru a identifica substanța alergenică.

De obicei, se prescrie un test de sânge pentru imunoglobuline specifice. Acesta se numește f44. Dacă numărul de sânge este mai mare decât în mod normal, este diagnosticată alergia la căpșuni. Tratamentul se bazează pe restricționarea consumului nu numai a acestor fructe de pădure, ci și a altora, căpșuni, mure, zmeură, coacăze și afine. Antihistaminicele sunt, de asemenea, prescrise de obicei intern, în timp ce extern, sunt folosite unguente și creme pentru a reduce umflarea și mâncărimea pielii.

În cazul în care suferiți de o alergie la căpșuni, remediile tradiționale pot fi de ajutor. Principalul lucru de reținut într-un astfel de caz este să nu vă bazați exclusiv pe ele. Orice metode „populare” ar trebui să fie completate de medicina modernă. De asemenea, este important să nu uitați să discutați tratamentul alergiei cu medicul dumneavoastră.

Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
redactia.ro
Câte clase are, de fapt, Piedone. S-a lăsat de școală după ce a avut media  5,33
Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Delia, atacată de câini în parc, în urmă cu puţin timp! Era cu telefonul în mână,: ‘Sunt praf’
observatornews.ro
Ploi, vijelii şi grindină în mai multe zone din ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Fără bani cash de la 1 aprilie. Schimbare majoră pentru pasageri
SportpeSurse
Lui George Simion i-au fost pregătite patru tone de aur din partea milionarului din Ardeal. Filmare bulversantă
Playtech.ro
De ce să tai primul boboc de bujor. Este regula de aur a floriştilor
Dailybusiness.ro
Se schimbă data plății pensiilor în aprilie! Anunț oficial pentru toți pensionarii din România
RomaniaTV
Cum arată fiica lui Becali, după 3 nașteri. Imagini extrem de RARE. Teodora e modestă, se îmbracă simplu și nici nu zici că e milionară!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Veste fabuloasă! 8 milioane de români au bani mai mulţi în contul de care au uitat. Verifică AICI
redactia.ro
Scene cutremurătoare în Turcia. Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți s-a stins chiar în timpul unui concert
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`