Prima pagină » Sanatate » Alergie – fața umflată și roșie. Măsuri pentru a scăpa de disconfort  

Alergie – fața umflată și roșie. Măsuri pentru a scăpa de disconfort  

18 aug. 2023, 14:00,
în Sanatate

De la alergie apar multe reacții precum fața umflată și roșie. Umflarea și roșeața feței pot fi simptome ale unei reacții alergice sau a unei reacții inflamatorii. Dacă observați că fața unei persoane este umflată și roșie din cauza unei alergii, este important să luați măsuri adecvate pentru a trata această situație.

Încercați să identificați ce anume a putut declanșa reacția alergică. Acest lucru vă poate ajuta să evitați expunerea la alergenul respectiv în viitor. Dacă suspectați că alergia este cauzată de un anumit aliment, medicament, produs cosmetic sau altă substanță, încetați să folosiți sau să consumați respectiva substanță.

Sufăr de alergie. Cum să calmezi fața umflată și roșie

Antihistaminicele sunt medicamente care pot ajuta la reducerea simptomelor alergice, cum ar fi umflarea și roșeața feței. Este important să consultați un medic înainte de a lua orice medicament, mai ales dacă aveți și alte condiții medicale sau luați alte medicamente.

Aplicarea unei comprese reci pe zona afectată poate ajuta la reducerea umflăturii și a senzației de iritație. Scărpinatul poate agrava inflamația și poate duce la leziuni ale pielii. Evitați să vă scărpinati în zona afectată. Dacă reacția alergică este severă, se extinde rapid sau este însoțită de dificultăți de respirație, umflarea gâtului sau alte simptome grave, căutați imediat asistență medicală de urgență.

Dacă simptomele persistă sau se agravează, este esențial să consultați un medic sau un specialist în alergii pentru a primi un diagnostic precis și pentru a primi tratamentul potrivit. Este important să știți că reacțiile alergice pot varia în severitate, iar un medic poate oferi cea mai bună îndrumare în astfel de cazuri.

Alergiile sunt reacții exagerate ale sistemului imunitar la substanțe inofensive din mediu, numite alergeni. Alergenii pot fi diverse substanțe, iar reacțiile alergice pot varia în funcție de persoană. Anumite alimente pot provoca alergii la unele persoane. Exemple de alimente alergenice includ laptele, ouăle, alunele, peștele, crustaceele, grâul și soia.

Ce alergeni pot provoca astfel de simptome?

Alergeni respiratori sunt inhalați și pot cauza simptome respiratorii. Exemple includ polenul din flori, acarienii din praf, mucegaiurile și părul de animale. Substanțele din mediu, cum ar fi veninul de insecte, pot declanșa reacții alergice severe, precum șocul anafilactic.

Anumite substanțe care vin în contact cu pielea pot provoca reacții alergice cutanate. Exemple includ latexul, nichelul din bijuterii și produsele cosmetice. Unele medicamente pot provoca reacții alergice, cum ar fi erupții cutanate, mâncărimi și umflături. Antibioticele, aspirina și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt exemple.

Predispoziția genetică poate influența susceptibilitatea la alergii. Dacă unul sau ambii părinți au alergii, copilul are un risc crescut de a dezvolta și el alergii. Se crede că expunerea redusă la alergeni în copilărie ar putea duce la o creștere a sensibilității sistemului imunitar la acestea și, ulterior, la dezvoltarea alergiilor.

Poluarea aerului, creșterea nivelului de umiditate sau modificările climatice pot influența dezvoltarea de alergie și apariția de față umflată și roșie. Este important să știți că fiecare persoană poate reacționa diferit la alergeni și că cauzele precise ale alergiilor pot varia. Diagnosticul și tratamentul adecvat ar trebui să fie gestionate de un medic sau un specialist în alergii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *