Prima pagină » Sanatate » Alergie care provoacă ochii umflați – Tratament naturist pentru ameliorarea umflăturilor

Alergie care provoacă ochii umflați – Tratament naturist pentru ameliorarea umflăturilor

15 mart. 2022, 14:10,
BZI.ro, în Sanatate

Cel mai adesea, se regăsește o alergie care provoacă ochii umflați, în sezonul de primăvară. În acest anotimp, alergiile sunt declanșate la foarte multe persoane. Totodată, alergiile de primăvară sunt cele care provoacă cel mai frecvent, ochii umflați și care lăcrimează. Acest lucru ne poate afecta desfășurarea normală a activităților zilnice, fie ele acasă sau la muncă.

Acestea nu pot fi propriu-zis tratate, însă simptomele alergiei pot fi ameliorate prin tratamentul de la medicul specialist sau prin anumite remedii naturiste din bătrâni.

Alergia oculară – Ce este aceasta

Există anumite persoane care sunt sensibile la anumiți factori alergeni din mediul înconjurător. Primăvara, aceștia sunt mult mai frecvent întâlniți, iar acest lucru declanșează simptomele alergiilor. Unii oameni suferă de alergia oculară, adică o reacție alergică care se manifestă la nivelul ochilor.

Acest lucru înseamnă că ochii au făcut contact cu ceva ce îl irită. Astfel, ochiul se poate înroși, lăcrima sau se poate umfla.

Câte tipuri de alergie oculară există

Există mai multe feluri de alergie oculară care sunt clasificate după factorii de risc care o declanșează. Există anumiti alergeni care provin din mediul înconjurător, adică alergeni de tip extern. Cel mai cunoscut și răspândin alergen este polenul. Acesta se poate regăsi oriunde, atât în iarbă, cât și în flori, copaci.

Așa cum există cei din exterior, există și alergenii din interior. Aceștia iau forma prafului, mucegaiului sau chiar firelor de blană ale animalelor.

Pe lângă aceștia, unele persoane pot aea o sensibilitate sporită la anumiți iritanți, precum machiajul sau orice produse cosmetice. De asemenea, fumul de la țigară face parte din aceeași categorie.

Cum se manifestă această alergie

Simptomele cele mai comune și frecvente atunci când vine vorba de alergia oculară sunt cele precum mâncărimea de la nivelul ochilor care se mai numește și prurit, iar ochii se pot înroși. De asemenea, această alergie poate provoca și lăcrimarea excesivă, alături de arsuri ale ochilor. Din cauza acestor lucruri, pleoapele se pot umfla.

Mai există și alte manifestări, cum ar fi vederea încețoșată, strănutul, cearcănele foarte evidente.

Alergie ochi umflați – Tratament naturist

Cel mai cunoscut remediu pentru ochii umflați și pentru cearcăne este reprezentat de castraveți. În tratamentele de frumusețe, aceștia se folosesc felii, în starea lor naturală. Pentru a fi mai eficienți umflăturilor, este indicat să faceți un suc doar din castraveți pe care să-l aplicați ușor e zona afectată. Îl puteți lăsa să acționeze timp de 10-15 minute. După aceea, clătiți cu apă rece, foarte gentil.

Un alt remediu pot fi pliculețele de la ceai. Trebuie să le înmuiem în puțină apă clocotită, iar după ce se răcesc, le lăsăm să acționeze asupra ochilor umflați.

Apa de trandafiri are proprietăți benefice organismului, datorită conținutului său ridicat de vitamina A și C și mai ales pentru că este un antiinflamator natural. Putem înmuia în aceasta o dischetă demachiantă pentru fiecare ochi. La fel ca și sucul de castraveți, aceasta trebuie lăsată să acționeze timp de aproximativ 15 minute.

Așadar, atunci când suferim de alergie cu ochi umflați putem căuta un tratament naturist care va calma inflamația pleoapelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *