Prima pagină » Razboi în Ucraina » Aleksandr Lukaşenko îl invită pe Joe Biden la Minsk „pentru a pune capăt războiului”. Zelenski exclude cedarea de teritorii într-un potențial acord de pace
Aleksandr Lukaşenko îl invită pe Joe Biden la Minsk „pentru a pune capăt războiului”. Zelenski exclude cedarea de teritorii într-un potențial acord de pace

Aleksandr Lukaşenko îl invită pe Joe Biden la Minsk „pentru a pune capăt războiului”. Zelenski exclude cedarea de teritorii într-un potențial acord de pace

16 feb. 2023, 22:00,
în Razboi în Ucraina

Liderul belarus, Aleksandr Lukaşenko, l-a invitat pe şeful Casei Albe la Minsk pentru a discuta despre „încheierea războiului” în Ucraina şi a asigurat că, în acest caz, şi şeful statului rus Vladimir Putin „va veni” în capitala belarusă, potrivit agenţiei de presă oficiale belaruse Belta, citată de Agerpres.

„Dacă are dorinţă – spuneţi-i asta prin canalele dumneavoastră -, noi suntem gata să-l primim la Minsk şi să discutăm serios cu el. Dacă vrea pace în Ucraina. Şi chiar şi Putin va veni la Minsk şi atunci am putea să ne întâlnim în trei aici: doi ‘agresori’ şi un preşedinte ‘iubitor de pace’. De ce nu? Avem o sumedenie de aeroporturi internaţionale. Avionul său Air Force One ar putea să aterizeze pe unul dintre ele”, a spus Lukaşenko.

Aleksandr Lukaşenko: „Vom rezolva toate problemele aici”

Într-o întâlnire cu reprezentanţi ai presei străine şi din ţara sa, în contextul în care comenta vizita planificată a preşedintelui american Joe Biden în Polonia, Lukaşenko a declarat că partea belarusă este gata să-l primească la Minsk pe preşedintele SUA pentru o „discuţie serioasă pentru a se pune capăt războiului”.

„Şi aici, în prezenţa dumneavoastră, noi trei – garantez că Vladimir Putin va veni -, ne vom aşeza la masă şi vom rezolva întreaga problemă. Vom rezolva toate problemele aici”, a declarat Aleksandr Lukaşenko.

Zelenski exclude cedarea de teritorii într-un potențial acord de pace

Volodimir Zelenski a exclus să cedeze vreun teritoriu ucrainean în „favoarea lui Putin” în cadrul unui potențial acord de pace cu Rusia. Într-un interviu acordat BBC, liderul ucrainean a declarat că dacă ar ceda vreun teritoriu ar însemna că Rusia ar putea „continua să revină”.

Zelenski a declarat că ofensiva de primăvară preconizată a început deja.

„Atacurile rusești au loc deja din mai multe direcții”, a declarat el pentru postul de televiziune.

Liderul de la Kiev s-a declarat convins că forțele țării sale ar putea continua să reziste avansului Rusiei până când vor putea lansa o contraofensivă, citează The Guardian.

Și-a repetat apelurile pentru mai mult ajutor militar

El și-a repetat apelurile pentru mai mult ajutor militar din partea aliaților occidentali și a spus că armele occidentale ar aduce pacea mai aproape. „Bineînțeles, armele moderne accelerează pacea. Armele sunt singurul limbaj pe care Rusia îl înțelege”.

Zelenski a abordat, de asemenea, un avertisment al președintelui Belarusului, Alexander Lukașenko, care a declarat mai devreme astăzi că țara sa va lupta alături de trupele rusești de pe teritoriul său dacă un singur soldat ucrainean va trece granița.

„Sper că [Belarus] nu se va alătura [războiului]. Dacă o va face, vom lupta și vom supraviețui”, a mai spus el.

Comentarii
  • Bravooo! Acest război trebuie sa se termine urgent pana nu e prea tarziu. Daca Bidon refuza invitatia înseamnă ca refuza PACEA este vinovaaat de dezastrul care va urma. Unica solutie in acest război este acordul de pace intre biden si Putin, razboiul nu poate continua cativa ani cum vrea buricul pământului Zelenski.

  • Ptr laba trista de mai sus

    Troll ruZesc razboiul la inceput putler si tot el il poate opri retragandu-se si oprind macelul de oameni ninovati Suka ruZia,iar muila asta din belarus nu e decat un pion al lui putler pe tabla razboiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *