Prima pagină » Local » Alegeri interne la organizația municipală PNL Iași! Marius Dangă este noul președinte al filialei liberale – REZULTATE, UPDATE
Alegeri interne la organizația municipală PNL Iași! Marius Dangă este noul președinte al filialei liberale - REZULTATE, UPDATE

Alegeri interne la organizația municipală PNL Iași! Marius Dangă este noul președinte al filialei liberale – REZULTATE, UPDATE

27 iun. 2021, 15:00,
Vlad Rotaru în Local

Duminică, 27 iunie 2021, vor avea loc alegeri la organizația municipală PNL Iași. Pentru șefia organizației s-au înscris doi candidați, iar alte câteva zeci și-au depus candidaturile pentru funcțiile din Biroul Politic Local. În cursul săptămânii viitoare vor avea loc alegeri pentru șefia organizației județene

UPDATE: Reactia lui Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi, dupa alegerile interne din PNL Iasi.

Îl felicit pe prietenul și colegul meu, Marius Sorin DANGA care astăzi a devenit președintele filialei Municipale a PNL Iași. Încrederea pe care i-au oferit-o colegii noștri reprezintă un vot de încredere dar și de responsabilizare. Sunt convins că își va asuma acest rol cu determinare, implicare și forță de muncă.
Filiala ieșeană a crescut constant în ultima perioadă și sunt convins că Marius Dangă va reuși să obțină alături de echipa sa, rezultate din ce în ce mai bune.
Mult succes echipei, spor la treaba Marius!

UPDATE: În data de 27 iunie a avut loc prima serie de alegeri din cadrul filialei PNL Iași, pentru alegerea structurii de conducere a Organizației Municipale Iași.

Comitetul de Coordonare Local, format din toți membrii filialei, l-a ales pe Marius Dangă în calitatea de Președinte: „Le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea acordată și îi felicit pe toți cei care au ales astăzi, după o perioadă cu multe provocări, să se implice în dezvoltarea Organizației Municipale. Prioritatea noastră este consolidarea unei echipe unite care se va implica în evoluția filialei și orașului nostru.”  a declarat Marius Dangă, Președintele Filialei Municipale și Vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Noua componență a Biroului Politic Local PNL Municipiul Iași este următoare:

  • Ciprian Bostan, prim-vicepreședinte pentru domeniul „Strategii politice și comunicare”;
  • Eduard Boz, prim-vicepreședinte pentru domeniul „Politici Publice”;
  • Adrian Căliman, vicepreședinte al Departamentului pentru Strategii și Relații Politice;
  • Theodor Pantilimonescu, vicepreședinte al Departamentului Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media și Purtător de cuvânt;
  • Grigore Nepotu, vicepreședinte al Departamentului pentru Politici Economice;
  • Alexandru Ciochină, vicepreședinte al Departamentului pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și Grupuri de Cetățeni;
  • Oana Horhogea, vicepreședinte al Departamentului pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului;
  • Cătălin Nicoară, vicepreședinte al Departamentului pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală;
  • Marius Rîpanu, vicepreședinte al Departamentului pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport;
  • Bogdan Iliescu, vicepreședinte al Departamentului pentru Politici în Sănătate;
  • Alexandru Chelaru, secretar trezorier;
  • Tudor Dornean, Simona Cuciureanu, Laurențiu Halip, Vasile Grivincă, Răzvan Antohie, Mihaela Moisii, Sorin Georgel Flutur, Călin Scripcaru, Angela Rotaru, Bogdan Agache, Ion Olteanu, Andrei Bădărău, Liviuța Cantea, Andrei Dascălu și Antonica Alexa, în calitate de membrii ai Biroului Politic Local.

UPDATE: Oana Horhodea, Alexandru Ciochina, Theodor Pantilimonescu, Bogdan Iliescu, Adrian Caliman, Cătălin Nicoară, Marius Ripanu şi Grigore Nepotu au fost desemnaţi vicepreşedinţii filialei PNL Iaşi.

UPDATE: În urma votului, consilierii locali Eduard Boz şi Ciprian Bostan au fost desemnaţi prim vicepreşedinţi ai filialei PNL.

UPDATE: Noul preşedinte al organizaţiei municipale PNL Iaşi este Marius Danga. În urma alegerilor derulate astăzi, la Ateneul Naţional, actualul vicepreşedinte al CJ Iaşi a fost votat de 98 de delegaţi, în vreme ce contracandidatul său, Vasile Cotiugă, a primit 16 voturi. Astfel, Marius Dangă este noul preşedinte al organizaţiei PNL Iaşi. La sfârşitul săptămânii viitoare vor avea loc alegerile pentru şefia filialei judeţene. Pentru moment doar deputatul Alexandru Muraru şi-a depus candidatura.

Alegeri interne în sânul organizației municipale a Partidului Național Liberal (PNL) Iași. În cursul zilei de 27 iunie 2021 vor avea loc, la Ateneul Național din Iași, alegeri interne pentru desemnarea structurilor de conducere ale organizației municipale. Pentru conducerea filialei și-au depus candidatura Marius Dangă, actual vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Iași, și Vasile Cotiugă, cadru universitar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și fost consilier județean. De asemenea, alte câteva zeci de persoane și-au depus candidatura pentru un loc în Biroul Politic Local al PNL Iași. Aceste alegeri sunt primele din PNL Iași după desemnarea celor care au reprezentat partidul la scrutinul electoral din 2020.

Alegeri în PNL Iași. Reacția lui Vasile Cotiugă, candidat la șefia organizației

Vasile Cotiugă a arătat că a decis să candideze la șefia organizației municipale a PNL Iași pentru a face din filială prima formațiune din oraș. Acesta a făcut referire și la actualul senator USR-PLUS Marius Bodea, cel care aproape că a îngropat filiala PNL Iași în trecut.

„În PNL am găsit o degringoladă. Îmi aduc aminte de multiplele dispute dintre liberalii vechi și pdl-iști, mai ales că un fost președinte le cerea colegilor să fim lăsați în afară, noi, cei veniți. Și mai nimeni nu avea curajul să-i spună că nu e tocmai democratic și în spiritul liberal al partidului. Astăzi, fostul președinte ne face morală din alt partid. Rezultatul s-a văzut la alegerile din 2016. Până la alegerile interne din 2017. Alegeri cu strigături. Unii erau cu cei de astăzi, alții erau cu opoziția celor ce astăzi nu mai sunt, alții erau cu cei care au plecat, alții erau pe acolo. Efectul a fost unul dezastruos pentru organizația municipală, căci aproape a fost dezintegrată! Vreau să facem din PNL primul partid din vechea capitală a Moldovei, vreau să aduc partidul înapoi la oamenii săi, să discutăm despre dezvoltarea municipiului Iași”, a menționat Vasile Cotiugă.

Marius Dangă, vicepreședintele CJ, candidează la șefia organizației PNL Iași

Candidat la șefia organizației este și Marius Dangă, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Iași. În urmă cu câțiva ani, acesta a fost șef peste liberalii din municipiul Iași, însă liderii de la centru au decis să schimbe lucrurile. Acum, Marius Dangă vrea să revină la vârful organizației.

„Împlinesc anul acesta 20 de ani de când sunt parte a echipei PNL din municipiul Iași. Cu suișuri și coborâșuri, cu mai bune sau mai rele, am fost în mijlocul liberalilor ieșeni implicat în a construi un proiect politic ambițios. Vreau să redăm organizației strălucirea. Dar asta nu se poate face decât dacă mulți dintre cei care cred în soluția liberală pentru construcția și modernizarea societății ni se vor alătura. Apelez la membrii PNL Iași, activi sau mai puțin, să vină alături de organizație și să participe la întrunirea din 27 iunie. Iar cei dornici de treabă, să candideze”, a spus Marius Dangă.

Lista candidaților pentru Biroul Politic Local al PNL Iași

De asemenea, 57 de persoane și-au depus candidaturile pentru diferite funcții în structurile de conducere ale organizației PNL Iași. De exemplu, pentru funcția de prim-vicepreședinte și-au depus candidatura Ciprian Bostan, consilier local PNL, și Eduard Boz, de asemenea ales local. Pentru funcțiile de vicepreședinți și-au depus candidaturile Oana Horhogea, Aurel Bușoi, Carmil Chelaru, Vasile Grivincă, Bogdan Iliescu, Alexandru Chiochină, Andrei Bădărău, Mihai Huțuliac, Marius Rîpanu, Ina Paladi, Silviu Apostol, Doina Stan, Laurențiu Halip, Angela Rotaru, Tudor Dornean, Adrian Căliman, Theodor Pantelimonescu, Grigore Nepotu, Cătălin Nicoară și Alexandru Antonică. Pentru funcția de secretar trezorier s-au înscris Alexandru Coțofan și Alexandru Chelaru. Alte persoane și-au depus candidatura pentru funcția de membru. Alegerile pentru organizația județeană PNL Iași vor avea loc pe 3 iulie 2021. Până în prezent și-a depus candidatura deputatul Alexandru Muraru, președintele interimar al filialei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *