Prima pagină » Eveniment-Social » Alegeri de amploare în toate marile universități din Iași! Este vorba despre cele mai importante funcții din facultăți – FOTO

Alegeri de amploare în toate marile universități din Iași! Este vorba despre cele mai importante funcții din facultăți – FOTO

19 mart. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

După alegerea rectorilor și a prorectorilor (desemnarea prorectorilor la Universitatea „Cuza” se va face în intervalul 14 aprilie – 15 mai 2020, după confirmarea rectorului de către Ministerul Educației și Cercetării – n.r.), în această perioadă au fost alegeri pentru pozițiile de decani, în toate cele cinci instituții de învățământ superior din Iași. Deja, la trei dintre ele s-au finalizat înscrierile pe aceste poziții. Urmează ca, săptămâna aceasta, să se întâmple același lucru și la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”.

În toate cele cinci universități de stat din Iași au loc, în acest interval, concursuri pentru desemnarea decanilor din cadrul facultăților fiecăriei unități de învățământ superior. Candidații își depun planuri manageriale și vor participa la interviuri. Conform Legii Educației Naționale, rectorii universităților au rolul principal în alegerea noilor decani.

Situația de la Universitatea Tehnică

Astfel, la Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi”, începând de pe 17 și până astăzi, 19 martie 2020, sunt programate depunerile candidaturilor. Pe 23 martie va avea loc publicarea listei candidaților validați, iar pe 30 – 31 martie voe fi interviurile acestora în comisii. Pe 3 aprilie urmează validarea alegerii prodecanilor și decanilor din fiecare facultate de către Senatul Universității Tehnice.

„În Universitatea noastră, procesul alegerilor legat de structurile de conducere ale celor 11 facultăți anume a decanilor, șefilor de departamente, în consilii, respectiv alte structuri, va decurge normal. Totul cu luarea unor măsuri de siguranță deoarece votul nu este on-line. Vorbim de faptul că nu vor fi întruniri la care să participe mai mult de 50 de persoane, totul se va derula în amfiteatre mari și cu păstrarea distanței de siguranță, având în vedere pandemia de coronavirus. Pe de altă parte, mâine (astăzi – n.r.) se încheie perioada depunerii dosarelor de candidatură pentru funcția de decan. Dosarele vor fi verificate de către Oficiul Juridic, urmând a se publica lista persoanelor validate pe 23 martie „, a precizat prof. univ. dr. Dan Cașcaval, rectorul Politehnicii.

Astăzi, la Universitatea de Agronomie, au loc interviurile candidaților la decanate

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad”, astăzi, 19 martie, la fiecare facultate este programat concursul alegerii decanilor celor patru facultăți. Totul se va derula în Corpul A – 1 din clădirea pricipală a USAMV după cum urmează: de la ora 9:00 la Agricultură, ora 10:00 la Horticultură, ora 11:00 la Medicină Veterinară și ora 12:00 la Zootehnie. De reamintit că, marți, 17 martie, a fost ultima zi dedicată depunerii candidaturilor. Au fost validate următoarele: la Agricultură: conf. univ. dr. Florin-Daniel Lipșa, conf. univ. dr. Denis-Constantin Țopa și șef. lucrări dr. Steluța Radu, la Horticultură: conf. univ. dr. Elena-Liliana Chelariu și conf. univ. dr. Liviu Mihai Irimia. La Zootehnie: prof. univ. dr. Paul-Corneliu Boișteanu și conf. univ. dr. Daniel Simeanu. La Facultatea de Medicină Veterinară sunt candidați: prof. univ. dr. Mihai Mareș, prof. univ. dr. Gheorghe Solcan și conf. univ. dr. Șerban Zaharia Moroșan.

La Universitatea „Cuza”, decanii se aleg în luna mai

Pe de altă parte, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) astăzi, 19 martie, este programată o ședință a noului Senat pentru validarea alegerii rectorului – prof. univ. dr. Tudorel Toader. Urmează ca, pe 23 martie, să aibă loc finalizarea dosarului privind alegerea rectorului și trimiterea acestuia la Ministerul Educației și Cercetării (MEC) pentru confirmare. Între 15 aprilie – 15 mai este programată desemnarea prorectorilor după confirmarea rectorului UAIC de catre MEC. Între 15 mai – 31 mai este programat concursul pentru alegerea decanilor celor 15 facultăți, iar până pe 11 iunie se va derula o ședință a Senatului pentru validarea concursului pentru cele 15 decanate de la „Cuza”.

La finalul acestei luni se aleg decanii facultăților de la Arte

De asemenea, la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE), ieri, 18 martie, s-au finalizat înscrierile la decanatele celor trei facultăți. Aici, candidații sunt după cum urmează: Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice: prof. univ. dr. Tatiana Laura Pocinoc (actual decan – n.r.), conf. univ. dr. Doina Grigore, conf. univ. dr. George Dumitriu (actual prodecan – n.r.) și conf. univ. dr. Ciprian Ion. La Facultatea de Arte Vizuale și Design, candidați sunt: lector univ.dr. Adrian Stoleriu – Departament Artă Murală, Conservare-Restaurare, Istoria și Teoria artei, conf. univ. dr. Dan Acostioaei – Departament Artă Murală, Conservare-Restaurare, Istoria și Teoria artei, respectiv prof. univ. dr. Matei Bejenaru – Departamentul Arte Plastice. În final, la Facultatea de Teatru de la UNAGE candidează la poziția de decan: conf univ. dr. Raluca Bujoreanu-Huțanu, actualul decan, respectiv lect. univ. dr. Ioana Petcu-Pădurean. Urmează ca pe 23 martie să fie avizate candidaturile, respectiv pe 27 interviurile și publicarea rezultatelor finale.

Cine sunt candidații de la UMF și când au loc interviurile

În final, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” s-au finalizat înscrierile și avizarea candidaturilor pentru decanate. Aici, audierea și avizarea candidaților de către Consiliile facultăților s-a derulat între 3 și 10 martie. Desfășurarea concursului va avea loc abia pe 2 aprilie, afișarea rezultatelor fiind programată pe 3 aprile. Validarea rezultatelor finale va fi făcută de către Senatul UMF Iași pe 7 aprile. Aici, candidații admiși sunt după cum urmează: la Facultatea de Medicină sunt conf. univ. dr. Cristian Stătescu și prof. univ. dr. Ionela-Lăcrămioara Șerban, Facultatea de Medicină Dentară: conf. univ. dr. Popa Diana Antoanela Diaconu și prof. univ. dr. Monica Silvia Tatarciuc. Facultatea de Farmacie: prof. univ. dr. Lăcrămioara Ochiuz, prof. univ. dr. Lenuța Profire, conf. univ. dr. Cătălina Daniela Stan. La Facultatea de Bioinginerie Medicală sunt candidați: prof. univ. dr. Anca-Irina Galaction și prof. univ. dr. Radu-George Ciorap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *