Prima pagină » Eveniment-Social » Alegeri academice la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Profesorul universitar Aurelian Bălăiță, singurul candidat pentru funcția de rector – FOTO

Alegeri academice la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Profesorul universitar Aurelian Bălăiță, singurul candidat pentru funcția de rector – FOTO

06 feb. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Astăzi, 6 februarie 2024, la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) se vor desfășura alegerile academice pentru funcția de membru în Senat și rector. Pentru cel mai important post, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, actualul rector al UNAGE, este singurul candidat.

Încep alegerile academice la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași

prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță

Profesorul universitar Aurelian Bălăiță, singurul candidat pentru funcția de rector

Astăzi, 6 februarie 2024, în intervalul orar 09:00-15:00, au loc alegerile academice la UNAGE Iași. După finalizarea perioadei oficiale pentru înscrierea candidaților la conducerea Universității Naționale de Arte „George Enescu”, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, actualul rector, este singurul candidat pentru cea mai înaltă funcție de conducere din cadrul instituției de învățământ superior.

Pe 23 februarie, va fi transmis raportul către Ministerul Educației, în vederea confirmării rectorului desemnat în urma alegerilor.

Prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță a fost prorectorul universității și secretar ştiinţific al Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală şi Teatru, iar din anul 2020 este rectorul UNAGE.

Profesorul universitar Aurelian Bălăiță, singurul candidat pentru funcția de rector

alegeri

Pe 23 februarie, va fi transmis raportul către Ministerul Educației, în vederea confirmării rectorului desemnat în urma alegerilor academice

În planul de candidatură pentru un nou mandat în perioada 2024-2029, rectorul Aurelian Bălăiță a evidențiat obiectivele principale.

„Proiectul meu urmărește aceleași trei aspecte esențiale pentru viitorul universității ca și în planul managerial al mandatului anterior: consolidarea prin continuarea proiectelor demarate anterior și exploatarea la maximum a potențialului existent, dezvoltarea prin demararea de noi proiecte, programe și îmbunătățirea activităților în derulare și menținerea echilibrului în toate aspectele, între domeniile de activitate, între planificarea și implementarea proiectelor, asigurarea unui climat de lucru armonios în cadrul instituției și în relațiile cu exteriorul”, se arată în planul managerial al prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță.

Printre principalele priorități operaționale într-un nou mandat se numără și consolidarea, reabilitarea și reamenajarea tronsonului 4 al Corpului ARTES, amenajarea mansardei din clădirea Corpului ARTES, consolidarea Corpurilor de clădire din strada Codrescu 6, punerea în funcțiune a Studioului de Înregistrări, realizat în Corpul ARTES, dotarea corespunzătoare a tuturor spațiilor de învățământ și multe altele.

„Doresc să îmi asum în continuare responsabilitătile ce revin rectorului prin consultarea permanentă cu întreaga comunitate academică, în aşa fel încât, din punct de vedere strategic şi operational, managementul Universităţii să se sprijine pe corelarea resurselor cu nevoile reale de dezvoltare instituțională, precum şi pe o îmbinare a managementului academic cu cel administrativ”, se arată în planul managerial al prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță.

Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași este prima instituție de învățământ superior artistic din România, având peste 1.600 de studenți și 45 de programe de studii pentru licență, masterat și doctorat, ce acoperă domeniile esențiale ale artei.

Din cadrul universității fac parte Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, Facultatea de Teatru, Facultatea de Arte Vizuale și Design și Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD).

Întreg planul managerial al prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, singurul candidat pentru funcția de rector al UNAGE, poate fi vizualizat AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`