Prima pagină » Magazin » Alege să fii în SIGURANȚĂ! Protejează-ți bucuria de a trăi cu asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA
Alege să fii în SIGURANȚĂ! Protejează-ți bucuria de a trăi cu asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA

Alege să fii în SIGURANȚĂ! Protejează-ți bucuria de a trăi cu asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA

09 mai 2024, 16:28,
în Magazin

 Chiar și cei mai puternici simt, la un moment dat, nevoia de sprijin, în special atunci când vine vorba de sănătatea lor și a celor dragi. Din nefericire, în România, ne confruntăm cu un nivel ridicat de mortalitate cauzată de boli cardiovasculare și cancer, pentru care suntem pe primul loc în Europa. Probabil că fiecare dintre noi are un cunoscut sau un membru al familiei aflat într-o astfel de situație.

Bolile cardiovasculare afectează 57% din populație, infarctul fiind și principala cauză a deceselor, luând o viață la fiecare 30 de minute. Doar în 2020, boala cardiacă ischemică și accidentul vascular cerebral au înregistrat peste 162.000 de decese. De asemenea, bolile pulmonare, diabetul și cancerul, care afectează o mare parte a populației noastre, aduc cu sine un mare bagaj emoțional, o viață dificilă, cu multe restricții și cu o greutate financiară uneori greu de dus. Repercursiunile acestora sunt resimțite cel mai tare, bineînțeles, la nivel personal, însă afectează major și familia. Uneori pot duce chiar la incapacitatea desfășurării activității la locul de muncă de unde decurg o serie de probleme, cum poate fi chiar pierderea serviciului, neputința de a avea grijă de cei dragi, copii sau bătrâni în întreținere, și nu în ultimul rând, libertatea de a te bucura de pasiunile și hobby-urile preferate.

În regiunea Moldovei, sunt aproximativ 30.000 de persoane care suferă de boli de inimă, iar în Iași, acestea sunt cauzele principale ale mortalităţii, fiind vinovate de aproximativ 54% dintre decese, urmate de cancer.

Bolile oncologice și afecțiunile cardiovasculare nu sunt doar diagnostice medicale – sunt realități care ne pot schimba viața într-o clipă. Știm cu toții cât de puternic pot lovi acestea, de aceea prevenția devine o necesitate crucială în fiecare zi a vieții noastre.

Există însă și vești bune. În Iași, au început lucrările de refacere a primului spital regional de urgență, urmând să fie cea mai mare unitate medicală din regiunea Moldovei. Refacerea acestuia era necesară și va ajuta sute de mii de oameni să se trateze.

CU SIGURANȚĂ, poți depăși problemele de sănătate

În ultimul deceniu, România s-a confruntat cu o creștere a mortalității cauzate de cancer cu mult peste media Uniunii Europene. Printre cauzele principale ale acestui fenomen se numără cancerul pulmonar, cancerul colorectal și cancerul de prostată la bărbați. La femei, cancerul de sân și cancerul de col uterin curmă tot mai multe vieți, așa cum arată  Profilul de țară privind cancerul – România 2023.

Fiecare statistică ascunde o poveste de suferință, de luptă și de pierdere. În fiecare an, în țara noastră, peste 20.000 de oameni mor din cauza unor cancere prevenibile sau tratabile. Printre aceștia se află mame, taţi, fiice, soții, prieteni – oameni care nu ar trebui să fie niciodată puși în fața acestei încercări cumplite. Aproximativ 36% dintre femeile cu cancer de sân nu supraviețuiesc, iar pentru cancerul colorectal și cel cervical, rata este și mai mare, ajungând la 54% și respectiv 44%.

Cu SIGNAL IDUNA, boala nu mai este o povară

În decembrie anul trecut, viața Cristinei, o tânără de 42 de ani din Iaşi, mamă a două fetițe, a fost pusă la încercare atunci când a fost diagnosticată cu cancer de sân de gradul doi. Cristina iubește viața și nu-și dorește nimic mai mult decât să-și vadă cele două fetiţe crescând.

Din fericire, cu ceva timp înainte de diagnostic, Cristina a luat cea mai bună decizie pentru ea și familia ei: și-a cumpărat o asigurare privată de sănătate de la SIGNAL IDUNA. Această alegere nu a fost doar o măsură de prevenție, ci și o investiție într-un viitor sănătos și sigur. SIGNAL IDUNA nu i-a oferit doar acces la tratamente de cea mai înaltă calitate, ci i-a dăruit și liniștea atât de necesară pentru a câștiga lupta cu boala. Astfel, a putut să-și concentreze toată energia și determinarea pe procesul de vindecare, având încredere că are sprijinul necesar la fiecare pas al acestei bătălii.

Odată ce tratamentul a început, Cristina a descoperit că asigurarea ei acoperă o gamă largă de servicii medicale, inclusiv CT-uri și RMN-uri, fără bariere financiare care să pună în pericol bugetul familiei sau să o plaseze pe o lungă listă de așteptare. De asemenea, a aflat că prin asigurare poate primi și perucă, după ce va termina chimioterapia, iar un psihoterapeut o va ajuta cu sfaturi pentru a depăși mai ușor această încercare grea.

„În cele mai grele momente ale vieții mele, asigurarea a fost lumina de la capătul tunelului. Inițial am fost teribil de speriată și copleșită de diagnosticul primit, dar asigurarea de sănătate mi-a oferit mult mai mult decât tratamentul și serviciile medicale de care aveam nevoie – liniștea și sprijinul emoțional. Am avut norocul de a beneficia de a doua opinie medicală și de tratament specializat în Iași, iar apoi, când am avut nevoie de operație în București, asigurarea a acoperit inclusiv costurile de hotel pentru soțul meu. Este un real sprijin să ai alături pe cineva drag în momentele de cumpănă, în special într-un astfel de moment. Fără asigurare, nu știu cum am fi făcut față acestei situații dificile, și financiar și emoțional”, mărturisește Cristina.

Mereu în SIGURANȚĂ, cu SIGNAL IDUNA

Gândindu-ne la cele mai delicate momente, în care viața noastră este în joc, asigurarea de sănătate privată ne oferă un sprijin esențial. Beneficiind de servicii de spitalizare și intervenții chirurgicale de până la 150.000 lei pe an și de servicii medicale chiar și după operație, suntem astfel protejați în orice circumstanțe.

În momentele de cumpănă, când fiecare secundă contează și fiecare respirație devine o bătălie, asigurarea privată de sănătate de la SIGNAL IDUNA devine un aliat neprețuit. Cu  doar 47,64 lei pe lună, ești acoperit în fiecare etapă a luptei împotriva acestei boli nemiloase. De la monitorizare și tratamente precum chimioterapia, la intervenții chirurgicale și recuperare medicală, SIGNAL IDUNA este alături de tine, oferindu-ți acces la servicii de înaltă calitate, în orice rețea medicală privată din România și chiar în străinătate. Trebuie să știi ca ai la îndemână toate soluțiile de asigurare, doar ca să nu cheltui din buzunarul tău când și așa îți este foarte greu.

Prin beneficii valoroase și absolut necesare precum a doua opinie medicală, chirurgie plastică reconstructivă și consiliere psihologică și nutrițională, asigurarea pentru cancer reprezintă un sprijin emoțional, acoperind costurile consultațiilor, investigațiilor și tratamentelor, indiferent de gravitatea bolii, până la suma de 200.000 lei pe an.  Ca și în cazul Cristinei din Iași, beneficiezi de tratamente până la utilizarea întregii sume asigurate.

Dacă avem nevoie de o operație sau de spitalizare, de exemplu în cazul unei dureri cervicale, o boală cardiacă sau de apendicită, sistemul de asigurări de sănătate de stat acoperă consultații, tratamente, însă tot trebuie să suportăm o parte din costul medicamentelor și alte cheltuieli informale. Orice operație ne dă viața peste cap nouă și întregii familii, iar costurile pe care trebuie să le suportăm pentru apendicită într-un spital privat, fără o asigurare privată de sănătate, pot ajunge până la 6.500 de lei pentru intervenție și 2.500 lei pentru spitalizare, pentru pacient și însoțitor. De unde scoatem banii repede pentru tratament? De la rude? Prieteni? Atunci când ne îmbolnăvim și trebuie să mai și scoatem bani din buzunar ca să ne tratăm, e bine să știm că avem opțiuni, iar SIGNAL IDUNA este una dintre ele. Pentru că nimic nu poate înlocui liniștea sufletească de a ști că nu luptăm singuri și fără resurse cu boala, ci avem un aliat puternic alături, până când ne recăpătăm sănătatea. De ce? Pentru că prin asigurarea privată de sănătate de la SIGNAL IDUNA putem merge la orice medic, din orice spital sau clinică din România, imediat ce apare orice problema medicală, fără să așteptăm deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *