Prima pagină » Magazin » Alege o centrală pe lemne bună, ieși mai ieftin!
Alege o centrală pe lemne bună, ieși mai ieftin!

Alege o centrală pe lemne bună, ieși mai ieftin!

26 iun. 2024, 15:31,
BZI.ro, în Magazin

24 ore căldură fără nicio grijă! CANDLE – centrală pe lemne, peleți, brichete, și orice tip de combustibil solid, care elimină toate neajunsurile și limitările cazanelor și centralelor clasice, cu sau fără gazeificare.

CANDLE este o centrală termică pe lemne cu ardere de tip „lumânare”, prima centrală de acest tip adusă în România, folosită la încălzirea caselor particulare, a spațiilor publice sau industriale. Este o centrala bine-cunoscută pentru funcționarea ei de lungă durată și pentru eficiența în utilizarea combustibilului solid, în special a lemnului.

Denumirea de „lumânare” provine de la forma verticală a camerei de ardere și modul în care combustibilul este ars treptat, exact cum arde o lumânare.

Drept urmare, a fost botezată de creatorii ei – CANDLE – pentru ca arde tot ce-i dați, de sus în jos, numai cât consideră ea că vă trebuie și nu totul dintr-o dată. Este capabilă să-și moduleze puterea întocmai ca o centrală pe gaz, fără dispozitive auxiliare, cu o viteză incredibilă.

Află mai multe despre centrala pe lemne tip lumânare CANDLE – o revoluție în încălzirea cu lemne!

Caracteristicile centralei cu ardere tip lumânare CANDLE

1. Funcționare cu orice tip de combustibil solid

Centrala se poate alimenta cu orice, dacă ai terminat lemnele sau sunt verzi, peleții sunt excelenți, la fel brichetele din lemn sau paie. Adaugă printre lemne rumeguș, peleți sau boabe de porumb și timpul de ardere se va dubla. Cenușa o vei scoate doar de 2 ori pe lună.

2. Autonomie mare (24 – 48 ore)

24 – 48 ore autonomie cu o singura încărcătură de combustibil solid! Unul dintre avantajele majore ale centralei este autonomia ridicată. O încărcare completă cu lemn, peleti, brichete, poate asigura funcționarea continuă pentru 24 – 48 de ore. Acest lucru reduce frecvența reîncărcării și permite o operare convenabilă. Nu te vei trezi niciodată noaptea să alimentezi centrala.

3. Eficiență energetică

Combustibilul este încărcat în centrală, iar arderea începe de sus și progresează lent către partea inferioară, asigurând o ardere uniformă și eficientă. Datorită arderii controlate, centrala are o eficiență energetică ridicată și un randament de 87 – 93%. Combustibilul este ars complet, reducând astfel risipa și asigurând o producție constantă de căldură.

Este singura centrală pe combustibil solid care funcționează mai bine la sarcini mici decât la încărcare maximă, având un randament de 93% la solicitări de 10% din puterea nominală. În toate regimurile de funcționare, randamentul ramâne constant ridicat. Construcția unică a cazanului și principiul de ardere oferă oportunități de economisire a combustibilului, nu numai în timpul iernii dar și primăvara și toamna.

4. Întreținere extrem de simplă

Datorită construcției, centrala de tip „lumânare” CANDLE necesita o întreținere minimă. Acumularea de cenușă nu afectează arderea combustibilului, fiind suficientă îndepărtarea ei la fiecare 2 – 3 săptămâni, fără a fi necesară curățarea pereților interiori de funingine. Când este cazul, curățarea pereților interiori se realizează foarte ușor și rapid cu o perie moale.

Avantaje

  • Nu necesită sursă neîntreruptibilă pentru autoprotecție.
  • Regim de lucru stabil şi optim: minim 7 ore, maxim 48 ore.
  • 25 ani funcționare fără probleme.
  • Permite funcționarea continuă pe perioade lungi fără reîncărcare frecventă.
  • Consumul de combustibil este optimizat datorită arderii controlate.
  • Utilizarea lemnului sau a brichetelor de lemn, care sunt adesea mai ieftine decât alți combustibili, reduce costurile de încălzire.
  • Arderea eficientă și utilizarea unui combustibil regenerabil contribuie la reducerea amprentei de carbon.

Suntem singura firmă din România care oferă cele mai bune centrale termice pe lemne, complet echipate, gata pentru aprinderea focului în maxim 2 ore. Datorită consumului redus de combustibil și randamentului înalt, CANDLE, a devenit rapid alegerea principală a celor care și-au dorit o centrală pe combustibil solid performantă.

Kit supraveghere și distribuție agent termic

Performanța maximă și declarată a cazanelor CANDLE se obține doar dacă este folosit kit-ul de supraveghere și distribuție agent termic. Așa cu am afirmat mai sus, pentru fiecare model de centrală furnizăm kit-ul de supraveghere și distribuție agent termic preasamblat, care se racordează în decurs de o oră la instalația de încălzire.

Centrala termică pe combustibil solid CANDLE este cea mai eficientă din clasa sa. Prezintă încredere, este ușor de operat și n-are deficienţe care ar împiedica utilizarea ei în sistemele moderne de încălzire, chiar mixte, bazate pe energia solară sau electrică. Poate fi folosită cu randament și mai bun la încălzirea prin pardoseală sau mixtă – pardoseală/radiatoare de perete.

În final, alegerea centralei pe lemne nu trebuie să fie doar o decizie economică, ci și o manifestare a conștientizării și responsabilității față de mediul înconjurător. CANDLE, prin utilizarea surselor de energie regenerabilă, reprezintă o soluție sustenabilă și viabilă pentru încălzirea caselor particulare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *