Prima pagină » Local » Alcoolul le-a luat mințile unor șoferi din Iași! Indivizi din tot județul, prinși de către polițiști cu scoruri record la alcooltest! 

Alcoolul le-a luat mințile unor șoferi din Iași! Indivizi din tot județul, prinși de către polițiști cu scoruri record la alcooltest! 

28 iun. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Local

Alcoolul le-a luat mințile unor cetățeni din Iași. După ce au consumat alcool, cu ocazia evenimentelor de zilele trecute, aceștia au urcat la volan fără a ține cont că pun în pericol viața celor din jurul lor. Polițiștii ieșeni au efectuat mai multe controale în trafic și au descoperit nu doar indivizi care au consumat o bere, ci și șoferi care nu se mai țineau pe picioare din cauza alcoolului în exces. Din cauza încălcărilor grave pentru care sunt suspectați, ieșenii s-au ales cu dosare penale.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au împărțit dosare penale șoferilor cărora alcoolul le-a luat mințile. Unii dintre ieșeni s-au distrat prea mult zilele trecute și au preferat să urce beți la volan, decât să folosească serviciile de taxi sau de transport în comun.

Oamenii legii au descoperit valori care întrec orice limite legale după ce i-au testat pe conducătorii auto. Nu doar alcoolul le pune bețe în roate şoferilor, ci și drogurile. Cu ocazia festivalului Rockanotherworld, care a avut loc recent, agenții de la Rutieră au făcut controale mai amănunțite cu aparatul Drug Test și au prins un tânăr de 29 de ani conducând sub influența substanțelor psihoactive.

un om cu capul pe volan

Un bărbat a fost găsit cu o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat

Alcoolul le-a luat mințile unor șoferi ieșeni

un barbat cu o sticla cu alcool in mana

Oamenii legii au oprit șoferi băuți din mai multe localități din judeţul Iaşi

În seara de 24 iunie 2022, în municipiul Iași, oamenii legii au surprins băut la volan un tânăr în vârstă de doar 21 de ani. Individul a fost pus să sufle în etilotest, care a arătat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-a întocmit dosar penal și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Nici în comuna Belcești lucrurile nu au stat diferit, polițiștii oprind un bărbat în vârstă de 35 de ani care mirosea a alcool și au descoperit că acesta a băut în exces.

„În noaptea de 25 spre 26 iunie 2022, agenții din cadrul Secției IX de Poliție Rurală Hârlău au oprit pentru control, în comuna Belcești, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani. Întrucât mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Acum, individul este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni și urmează să se stabilească dacă este sau nu vinovat.

un politist cu un drug test in mana

Agenții de la Rutieră au prins și un tânăr care se afla sub influența drogurilor la volan

Tânăr și neliniștit, prins drogat la volan

 o masina de politie

Din cauza incidentelor petrecute zilele trecute, polițiștii ieșeni au intensificat controalele în traficul din judeţ

Tot în municipiul Iași, polițiștii au controlat traficul folosindu-se de aparatul Drug Test. Agenții rutieri au oprit un tânăr în vârstă de 29 de ani și au constatat că acesta consumase MDMA, un drog din familia amfetaminelor.

„În urma testării tânărului cu aparatul Drug Test, a rezultat o valoare pozitivă pentru MDMA. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii substanțelor din sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Agenții de la IPJ Iași au fost mult mai vigilenți zilele trecute deoarece a avut loc festivalul Rockanotherworld, pe Lacul Aroneanu, din județul Iași. Aceștia au declarat că desfășoară controale atât în cadrul festivalului, cât și pe șosele, pentru a preveni incidentele cauzate de consumul de droguri. Astfel, atât cei care au consumat droguri, cât și cei cărora alcoolul le-a luat mințile și au condus băuți au intrat în vizorul polițiștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`